Συγκινητική η παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Ιωαννίδη

Συγκινητική η παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Ιωαννίδη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 612 ΦΟΡΕΣ

Πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στο Νεστορίδειο

Μια πολύ όμορφη παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του βιβλίου του Τάσου Ιωαννίδη "Η ζωή μου μέσα από τα ποιήματά μου" πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, λίγο μετά τις 7:30 το βράδυ, στην κατάμεστη αίθουσα του Νεστορίδειου Μελάθρου.

Την παρουσίαση συντόνισε η δημοσιογράφος κ. Ροδούλα Λουλουδάκη, ενώ για την ποιητική συλλογή του Τάσου Ιωαννίδη, εκτός απο τον ίδιο μίλησε η συγγραφέας και εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου του βιβλίου "Υδροπλάνο", κ. Αναστασία Κορινθίου, καθώς και ο πανεπιστημιακός-ειδικός παιδαγωγός κ. Αντώνης Χρήστου.

Ο Τάσος Ιωαννίδης, ένας συμπολίτης μας με σύνδρομο Down είναι ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος στην τοπική κοινωνία της Λίνδου όπου μένει. Παράλληλα είναι ενεργός πολίτης στον τόπο του καθώς συμμετέχει σε διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες. Η παρουσίαση του βιβλίου του συγκίνησε ιδιαίτερα τους παρευρισκόμενους όταν διάβασε κάποια από τα ποιήματα που έχει ο ίδιος γράψει, ποιήματα από καρδιάς, πλημμυρισμένα από χιλιάδες συναισθήματα. Με το βιβλίο του, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος, φιλοδοξεί να περάσει τα δικά του μηνύματα και να κάνει τον υπόλοιπο κόσμο κοινωνό των συναισθημάτων και άγνωστων πτυχών του εαυτού του.

Ο κ. Αντώνης Χρήστου, ο Τάσος Ιωαννίδης  και η κ. Αναστασία Κορινθίου
Ο κ. Αντώνης Χρήστου, ο Τάσος Ιωαννίδης και η κ. Αναστασία Κορινθίου

Στη διάρκεια της ενδιαφέρουσας αυτής εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τραγούδια από το Σύνολο της Ευρωπαϊκής Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, ενώ μάλιστα ο μαθητής του Μουσικού Γυμνασίου, Έκτορας Κασιμάτης, ένα παιδί με ιδιαίτερα χαρίσματα, εξέπληξε τον κόσμο με τις γνώσεις του στο πιάνο. Μάλιστα, ο Έκτορας Κασιμάτης έχει κληθεί από την Ακαδημία της Μόσχας, προκειμένου να συμμετάσχει σε Διεθνές Φεστιβάλ μουσικής τον Απρίλιο, ενώ ο ίδιος, με τις επιδόσεις του έχει συγκεντρώσει πολλά πτυχία.

Ο Έκτορας Κασιμάτης με το ιδιαίτερο ταλέντο του στο πιάνο καταχειροκροτήθηκε από το κοινό
Ο Έκτορας Κασιμάτης με το ιδιαίτερο ταλέντο του στο πιάνο καταχειροκροτήθηκε από το κοινό

Στη μοναδική αυτή βραδιά αφιερωμένη στον Τάσο, έδωσαν "το παρών" δεκάδες συμπολίτες μας αλλά και συγχωριανοί του, ενώ τον λόγο πήρε και ο πατέρας του κ. Παναγιώτης Ιωαννίδης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές της βραδιάς, επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας δομών για παιδιά με ιδιαιτερότητες, όπως ο Τάσος. Ο κ. Ιωαννίδης μιλώντας με τα πιο όμορφα και συγκινητικά λόγια για τον γιο του, δίνοντας το δικό του "μάθημα" σε όλους όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Το Σύνολο της Ευρωπαϊκής Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Ρόδου που πλαισίωσε την εκδήλωση
Το Σύνολο της Ευρωπαϊκής Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Ρόδου που πλαισίωσε την εκδήλωση

Η παρουσίαση του βιβλίου ήταν μια διοργάνωση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δήμου Ρόδου, ενώ εκ μέρους των δύο αυτών φορέων παρευρέθηκαν τόσο ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού Δωδεκανήσου κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου όσο και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων κ. Κώστας Ταρασλιάς, οι οποίοι πήραν και τον λόγο προκειμένου να μιλήσουν για τον Τάσο και το βιβλίο του.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κ. Γιάννης Καμπούρης, ο αντιδήμαρχος Λίνδου και Νότιας Ρόδου κ. Νίκος Καραμαρίτης, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, ο πρόεδρος της Λίνδου Βαλάντης Λάμπης κ.ά.

Διαβάστε ακόμη

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion