Ο Ερντογάν σε ένα συνεχές  παραλήρημα επιθετικού ρυθμού

Του
Αργυρού Νικολάου Αργυρού

 

Παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα, τις πολιτικές εξελίξεις και την όλη κακή εξελισσόμενη ταραχοποιό κατάσταση από τη γειτονική χώρα του κ. Ερντογάν κάνοντας ανάλυση των επιθυμιών και των μέχρι τώρα πεπραγμένων του η κρίση οιουδήποτε ανθρώπου πρέπει ως Δημοκρατική έκφραση να εμπεριέχεται από κρίση λογικής, ποιοτικής συμπεριφοράς εντός εισαγωγικών σκέψεων και συλλογισμών του ατόμου που προσδίδεται οποιασδήποτε διακριτικότητας κρίση θα έλεγα ορθολογικού λογισμού. 

Ουδείς πλέον αυτή τη στιγμή ανά τον κόσμο αμφισβητεί την υπαρξιακή ταυτότητα και συμπεριφορά του κ. Ερντογάν ως άρχοντα της γειτονικής χώρας Τουρκίας, μιας περιφερειακής στρατιωτικής δύναμης. Κατ’ εμέ συμπεριφέρεται ως υπερδύναμη καλυπτόμενος πλείστες φορές των αδίκων αιτιάσεών του από τις υπερδυνάμεις “Ρωσία, ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση” μια συγκεχυμένη κατάσταση ανορθόδοξου συλλογισμού των υπερδυνάμεων, ένα ντελίριο επιθετικού ρυθμού χωρίς εμπόδιο φυσικά εγκλήματα πολέμου με δεκάδες νεκρούς, επίθεση και εισβολή σε “συριακά εδάφη” κατάληψη, ανεμπόδιστος συνεχίζει το έργο του εναντίον του κουρδικού λαού. 

Ο κ. Ερντογάν βιώνει έναν κόσμο δικού του πλανητικού ρυθμού με πρόσχημα τις πολεμικές συρράξεις, καταληψίας εδαφών, κυρίαρχος ενός δικού του παγκόσμιου συναγερμού αμφισβητώντας συνθήκες, νόμους, κανόνες δικαίου και ως προείπα αρκετά υποστηριζόμενος των υπερδυνάμεων που ας μου επιτραπεί η έκφραση απολαμβάνουν τις πολεμικές του αρετές! 

Ένα είναι βέβαιο πλέον ότι ο κ. Τραμπ έμμονος και πάντα συναινετικός προς αυτόν με πρόσχημα τη “Νατοϊκή Συμμαχία” και συνοχή σε ένα απρόβλεπτο “Ερντογάν” δεν πρέπει να αισθάνεται ασφαλής διότι η καταδρομική του πορεία και ταυτότητα και οι άριστες σχέσεις με τον κ. Πούτιν εμφανώς δημιουργούν την αλλοτρίωση του χαρακτήρα του και ταλάντωση.

Η ροή των προσφύγων που εκπορεύεται από τον ίδιο, δημιουργώντας και απειλώντας ως επιρρεπής υπαρξιακή ταυτότητα μια κατάσταση πολεμικού συναγερμού υποδεικνύοντας ότι υπεράνω των συμφερόντων του δεν προέχει τίποτα απλούστατα πιεστικός εναντίον της Ελλάδας ως χώρα πρώτης υποδοχής με σκοπό την οικονομική του ευπορία ως ενδυνάμωση στις πολεμικές και παράνομες κατακτητικές του βλέψεις.

Πρότυπό του η επέκταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με ένα “Τραμπ” εντελώς επιδερμικά να επιβάλλει κάποιες κυρώσεις “εμπάργκο” έστω και διά των λόγων και φυσικά με αισιοδοξία να ατενίζει το μέλλον ως ένας εθνικιστής ηγέτης παγκοσμίως με όραμα πλάνης τη μεγάλη γαλάζια πατρίδα! 

Η κορύφωση πλέον της εκτροπής του είναι δείγμα της αποτύπωσης χαρτών των επικείμενων καταστάσεών του, που οραματίζεται της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το εύρος των χωρικών του υδάτων και φυσικά της γεωστρατηγικής του πολιτικής αμφισβητώντας χωρικά ύδατα Κύπρου-Καστελλορίζου, Γαύδου, Κρήτης και έπεται συνέχεια! Δεινός εκτελεστής, ανεμπόδιστος στο έργο του, εκρηκτικός εκπορθητής και ανυπάκουος. Οι συνθήκες και οι νόμοι δεν ισχύουν μια διακριτική ανά τον κόσμο προσωπικότητα που αποτελεί πρότυπο παρανομίας και φυσικά δυνάστη. 

Ο πορθητής κ. Ερντογάν με τη συμπόρευση του ιδίου κράματος θα έλεγα (κ. Τσαβούσογλου - Ακάρ- Μπακτσελί) αενάως συνεχίζουν το έργο της επέλασης ως οι νέοι κατακτητές με όπλο τους τη διαγραφή της διεθνούς νομιμότητας. Η αναμενόμενη επιδρομή εις βάρος της χώρας με τις συνεχείς παραβάσεις και παραβιάσεις του εναέριού μας χώρου επιζητώντας διακαώς το ατύχημα με σκοπό στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Ένα είναι το αντίδοτο ισχυρές ένοπλες στρατιωτικές δυνάμεις, αποτρεπτικές, ετοιμότητα, πρότυπό του είναι ο αιφνιδιασμός, συμμαχικές δυνάμεις με απούσα φυσικά την “Ευρωπαϊκή Ένωση” όπου ανοργάνωτη με ένα σύνδρομο αναγκαίας εντός εισαγωγικών θεραπευτικής αγωγής, στατική ανίκανη τελείως να αντιμετωπίσει καταστάσεις μάλλον κατ’ εμέ υποστηρικτής της γειτονικής Τουρκίας σε ό,τι αφορά με καταστροφική ανεξέλεγκτη πορεία εναντίον της χώρας όπου είναι το θύμα “ένα αίσχος” θα ήταν η απάντηση χωρίς άμυνα συνοχής και υπεράσπισης οποιαδήποτε χώρα βάλλεται χωρίς νόμους προστασίας, οργάνωση και άνιση μεταχείριση. 

Η Ελλάδα αποθήκη της Ευρώπης προσφύγων οι ευθύνες της όπως προανέφερα σύντομα θα διαλυθεί είναι μεγάλες. Όσο για τις υπερδυνάμεις βιώνουν τον δικό τους κόσμο με σκοπό την οικονομική τους ευμάρεια αδιάφορες τι και εάν ο “Αττίλας 3” εισέβαλε στα χωρικά ύδατα της “Κύπρου” μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προέχει η στρατιωτική ενδυνάμωση σε ένα κόσμο ανισόρροπο από τις υπερδυνάμεις συντεταγμένες στην παρανομία προς οικονομικό όφελος!