Τραυματισμός 56χρονου Αμερικανού αναρριχητή στην Κάλυμνο

Ακόμα μία πετυχημένη επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς στο Νοσοκομείο 56χρονου Αμερικανού αναρριχητή που τραυματίστηκε στην Κάλυμνο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr,  το Σάββατο 23 Νοεμβρίου  2019 λίγο μετά της 3.30 το μεσημέρι, ο  Διοικητής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Καλύμνου ενημερώθηκε μέσω του 112 ότι 56χρονος Αμερικανός αναρριχητής τραυματίστηκε  στην περιοχή των Αργινωντών.
Άμεσα συγκροτήθηκε Ομάδα από 4 στελέχη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού και 4 μέλη της Ομάδας Διάσωσης Καλύμνου η οποία  μετέβη στην περιοχή Αργινωντών όπου  στο αναρριχητικό πεδίο skyline στο μονοπάτι προς Παναγιά Γαλατιανή εντόπισε, τον Αμερικανό.
 

Ο 56χρονος ήταν μαζί με τη σύζυγό του και ένα φίλο του και κατά τη διάρκεια αναρρίχησης προφανώς δεν έλαβε τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας με αποτέλεσμα από πτώση να τραυματιστεί και να υποστεί κάταγμα στο αριστερό ισχίο. Η ομάδα παρείχε τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια με ασφάλεια την προώθησε στο δρόμο όπου τον παρέλαβε  ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Καλύμνου.