Συνεδριάζει σήμερα  το περιφερειακό συμβούλιο

Συζητείται σήμερα το πρωί στο περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου ο προϋπολογισμός για το 2020 που ανέρχεται σε περίπου 131 εκατ. ευρώ, με εισηγητή τον αντιπεριφερειάρχη και αντιπρόεδρο της οικονομικής επιτροπής Φιλήμονα Ζαννετίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχέση με πέρυσι είναι αυξημένος κατά περίπου 22 εκατ. ευρώ και όπως δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης, ο προϋπολογισμός της επόμενης χρονιάς δίνει βάρος στους τομείς Τουρισμός, πρωτογενής τομέας, αθλητισμός πολιτισμός, παιδεία, υγεία, δια βίου μάθηση και στα βασικά έργα υποδομής.

«Ο προϋπολογισμός του 2020 που θα εξετάσει το περιφερειακό συμβούλιο στη συνεδρίασή του ο οποίος έχει εγκριθεί από την οικονομική επιτροπή ανέρχεται στα 131. 287.548 ευρώ. Από αυτά τις Κυκλάδες αφορούν τα 46 εκατ. ευρώ και τα Δωδεκάνησα τα 85 εκατ ευρώ. Σε ό,τι αφορά το τεχνικό πρόγραμμα ανέρχεται στις Κυκλάδες στα 32 εκατ. και στα Δωδεκάνησα τα 70 εκατ.» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Ζαννετίδης και τόνισε ότι είναι ένας προϋπολογισμός πλήρης που καλύπτει όλες τις ανάγκες και δημιουργεί προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη.

Επίσης όπως είπε αναπτύσσει και καλλιεργεί τη συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης και περιλαμβάνει όλες τις αρμοδιότητες που έχει θεσπίσει η πολιτεία δίνοντας βάρος στους τομείς: Τουρισμός, πρωτογενής τομέας, αθλητισμός πολιτισμός, παιδεία, υγεία, δια βίου μάθηση και βασικά έργα υποδομής .

«Φυσικά η περιφερειακή αρχή  παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει με την υποστελέχωση παρουσιάζει  αποτέλεσμα που φαίνεται και μετρά στην κοινωνία καθώς ο λαός ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στην περιφερειακή αρχή. Σε σχέση με πέρυσι ο προϋπολογισμός είναι αυξημένος κατά περίπου 22 εκατ. ευρώ και αυτό οφείλεται στις συνεχείς προσπάθειες κα πιέσεις προς την κυβέρνηση για την ένταξη νέων έργων στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων» κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης.