Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 221 ΦΟΡΕΣ

Ανέρχεται σε 131.287.548 ευρώ και είναι αυξημένος σε σχέση με πέρυσι

Εγκρίθηκε χτες κατά πλειοψηφία από το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου ο προϋπολογισμός της περιφέρειας για τη νέα χρονιά, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχέση με πέρυσι είναι αυξημένος κατά περίπου 22 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης αντιπρόεδρος της οικονομικής επιτροπής, ο προϋπολογισμός της επόμενης χρονιάς δίνει βάρος στους τομείς Τουρισμός, πρωτογενής τομέας, αθλητισμός πολιτισμός, παιδεία, υγεία, δια βίου μάθηση και στα βασικά έργα υποδομής. Ο προϋπολογισμός του 2020 έχει εγκριθεί ήδη από την οικονομική επιτροπή και ανέρχεται συγκεκριμένα στα 131.287.548 ευρώ. Από αυτά στις Κυκλάδες αντιστοιχούν 46 εκατ. ευρώ και στα Δωδεκάνησα 85 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά το τεχνικό πρόγραμμα ανέρχεται στις Κυκλάδες στα 32 εκατ. και στα Δωδεκάνησα τα 70 εκατ.

Βασικοί στόχοι της κατάρτισης του προϋπολογισμού είναι:
- Η ορθολογική και ρεαλιστική κατάρτισή του με εγγραφή εσόδων που αναμένεται ότι θα εισπραχθούν και ανάλογη εγγραφή δαπανών
- Η συγκράτηση των δαπανών με ταυτόχρονη προσπάθεια μείωσής τους κατά την εκτέλεσή τους
- Η ορθολογική διαχείριση των πόρων, η βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας της δημοσιονομικής διαχείρισης με όσο το δυνατό μικρότερη δέσμευση οικονομικών πόρων
- Η εξασφάλιση των πιστώσεων για τη χρηματοδότηση όλων των έργων.

Επί του προϋπολογισμού τοποθετήθηκαν αρκετοί περιφερειακοί σύμβουλοι, ενώ ο κ. Ζαννετίδης ως εισηγητής του θέματος αφού αναφέρθηκε στις τραγικά υποστελεχωμένες υπηρεσίες, όπως είπε, της περιφέρειας απάντησε σε όλες τις επισημάνσεις των συναδέλφων του ενώ απευθυνόμενος ειδικά στον Τζώρτζη Μακρυωνίτη που είπε ότι ο προϋπολογισμός είναι μία τυπική διαδικασία, απάντησε ότι ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός περιέχει… αρκετές πινελιές της περιφερειακής αρχής.

Η παράταξη του Μανώλη Γλυνού είχε δηλώσει αρχικά ότι θα τον καταψηφίσει, αλλά τελικά ψήφισε «παρών» καθώς σύμφωνα με το νόμο όταν κάποια παράταξη ταχθεί κατά θα πρέπει να καταθέσει και εναλλακτική πρόταση. Δηλαδή έπρεπε να είχε κατατεθεί άλλος προϋπολογισμός με υπογραφή των υπηρεσιών για να υπάρξει στη συνέχεια καταψήφισή του από την παράταξη της «Συμμαχίας», σύμφωνα με όσα είπε ο περιφερειάρχης. Από την παράταξη διαφοροποιήθηκε η περιφερειακή σύμβουλος Χρηστιάννα Πάπιτση η οποία ψήφισε υπέρ του προϋπολογισμού, ενώ ο Τζώρτζης Μακρυωνίτης αποχώρησε πριν την ψήφισή του.

Από την παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο επικεφαλής Γιάννης Ντουνιαδάκης είπε ότι δεν θα πειθαρχήσει σε αυτό το νέο νόμο και καταψήφισε τον προϋπολογισμό με αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί άκυρη η ψήφος, όπως τόνισε η πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Νατάσα Δεληγιάννη. Είναι αντιδημοκρατικός ο νόμος αυτός, είπε ο κ. Ντουνιαδάκης, ενώ κατά ψήφισε και ο δεύτερος σύμβουλος της παράταξης Βαγγέλης Σιγάλας.
Η παράταξη του Χαράλαμπου Κόκκινου ψήφισε υπέρ του προϋπολογισμού ενώ η παράταξη του Νίκου Αττιτή ψήφισε «παρών».

Διαβάστε ακόμη

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν