Επιτροπή για τη συμβολή της Καλύμνου στην επανάσταση του 1821

Στον χαιρετισμό του στην έναρξη της τριήμερης ημερίδας αφιερωμένης  στην Επανάσταση του 1821 που διοργάνωσε το 1ο Λύκειο Καλύμνου με χρηματοδότηση της περιφέρειας Ν. Αιγαίου και συμμετοχή της επιλέκτου καθηγήτριας Πανεπιστημίου Μαρίας Ευθυμίου, ο δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης έκανε μία πολύ σημαντική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι θα καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση σύστασης Επιτροπής έρευνας για τη συμμετοχή της Καλύμνου στην Επανάσταση του 1821, η οποία  θα αποτελείται από πρόσωπα που μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικά σε αυτό το εγχείρημα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, πέραν της αυτονόητης συμβολής στην διερεύνηση και ανάδειξη της Ιστορίας του νησιού, θα ανακοινωθούν στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα διοργανώσει ο δήμος Καλυμνίων για τα 200 χρόνια της Επανάστασης το 2021 και θα αξιοποιηθούν στην προσπάθεια ένταξης της Καλύμνου στις περιφερειακές εκδηλώσεις της Εθνικής Επιτροπής Εορτασμού των 200 χρόνων της εθνεγερσίας.

Ζήτησε μάλιστα από την κ. Ευθυμίου που είναι μέλος της Επιτροπής να στηρίξει την πρότασή του.
Ο κ. Διακομιχάλης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για τη σημαντική αυτή εκδήλωση, ανακοίνωσε για την κ. Μαρία Ευθυμίου που επισκέπτεται το νησί για τρίτη φορά  προσφέροντας στους Καλύμνιους αυθεντική επιστημονική ενημέρωση για την Ιστορία τους, ότι θα προτείνει την ανακήρυξή της ως επίτιμου δημότη Καλύμνου.