Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου στηρίζει  τους αγώνες  των  εργαζομένων  της ΔΕΗ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου  εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ, ενάντια στο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση προς ψήφιση και πλήττει την επιχείρηση και τους εργαζόμενούς της.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες, η διοίκηση του ΕΚΡ δηλώνει κάθετα αντίθετη στην πολιτική που διαλύει τον Όμιλο της  ΔΕΗ, καταργεί τις Σ.Σ.Ε, δημιουργεί εργαζόμενους δύο ταχυτήτων, οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ και  κλείνει τις λιγνιτικές μονάδες.

Η απόφαση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να εξαιρέσει τη Ρόδο  από τις απεργιακές κινητοποιήσεις, λόγω των έκτακτων συνθηκών που δημιούργησε η θεομηνία,   δείχνει την ευαισθησία της για το κοινωνικό σύνολο και σε καμιά περίπτωση δεν μειώνει την αποφασιστικότητα των εργαζομένων της ΔΕΗ στη Ρόδο να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και την επιχείρηση.
“Είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και τα Σωματεία μέλη μας που δραστηριοποιούνται στη ΔΕΗ στην περιοχή μας και καλούμε τα Σωματεία της δύναμης του Ε.Κ.Ρ να στηρίξουν  τον αγώνα τους”, τονίζει στην ανακοίνωσή ητς η διοίκηση του ΕΚΡ.

Δεν θα απεργήσουν στη Ρόδο οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων “ΖΕΥΣ” στης ΔΕΗ και η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο κο Μιχάλη Χαροκόπο και τον Γενικό Γραμματέα κο Γιώργο Χατζηαντωνίου, σημειώνεται ότι μετά από την επιστολή της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στις 26/11/2019 ανακοινώνεται ότι αναστέλλονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον όμιλο ΔΕΗ στην περιοχή της Ρόδου λόγω της κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την πολιτική προστασία. Οι εργαζόμενοι της  ΔΕΗ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία της Ρόδου που δοκιμάζεται αυτή την περίοδο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα δίνουν  τον καλύτερο εαυτό τους για να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες από αυτά. Εννοείται ότι το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΕΥΣ ΔΕΗ Α.Ε στηρίζει όλες τις αποφάσεις της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και συμμετέχει στους αγώνες για να μην περάσει   το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή   η κυβέρνηση και οδηγεί  στη διάλυση του Ομίλου ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ, καταργεί  τις ΣΣΕ,  δημιουργεί εργαζόμενους δύο ταχυτήτων και καταργεί το τιμολόγιο ρεύματος για το προσωπικό.