Άντεξε το ηλεκτρικό και τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της Ρόδου

Για τη διάρκεια, την ένταση και τη σφοδρότητα που είχε η πρόσφατη κακοκαιρία στο νησί της Ρόδου, οι ζημιές που κατεγράφησαν στο ηλεκτρικό και τηλεπικοινωνιακό δίκτυο σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου χαρακτηρίζονται ως σοβαρές μεν αλλά όχι καταστροφικές.

Οι ραγδαίες βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με τις υπερχειλίσεις ποταμιών και χειμάρρων σε ολόκληρη τη Ρόδο, προκάλεσαν εκτός από τις γνωστές καταστροφές και μια σειρά από προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών.
Μέχρι και χθες αργά το απόγευμα αποκομμένοι τηλεπικοινωνιακά (σε ό,τι αφορά τις σταθερές τηλεφωνικές γραμμές) παρέμεναν οι κάτοικοι της περιοχής Αρχίπολης, καθώς στην ευρύτερη περιοχή σημειώθηκε σοβαρή βλάβη στην οπτική τηλεπικοινωνιακή ίνα.

Το δίκτυο της ΔΕΗ άντεξε σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου, με εξαίρεση κάποιες διακοπές ρεύματος που σημειώθηκαν κυρίως στην περιοχή του Αρχαγγέλου και της Νότιας Ρόδου.
Τα συνεργεία των τεχνικών του ΟΤΕ πάντως που δίνουν μάχη με τον χρόνο για να αποκαταστήσουν τις βλάβες, υπολογίζεται σήμερα να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η κακοκαιρία δημιούργησε βλάβες και σε πολλές ηλεκτρικές συσκευές και κυρίως σε ασύρματα ή ενσύρματα «ρούτερ» τα οποία τέθηκαν εκτός λειτουργίας.