Μεγάλες καταστροφές και στ’ Αφάντου από την κακοκαιρία

Άμεση ήταν και σ’ αυτή τη θεομηνία η κινητοποίηση όλου του μηχανισμού των Δημοτικών Κοινοτήτων Αφάντου και Πεταλουδών.
Από το βράδυ της Δευτέρας έως και αυτή τη στιγμή, οι παρεμβάσεις μας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, αναφέρει ο αντιδήμαρχος κ. Αναστάσιος Σπανός, τονίζοντας τα εξής:

«Η άνευ προηγουμένου νεροποντή προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και υποδομές και στις δύο ενότητες. Περισσότερο αυτή τη φορά έχει πληγεί η κοινότητα Αρχίπολης με χαρακτηριστικό σημείο το γήπεδο που έχει καταστραφεί ολοσχερώς.
Άμεσα επισκέφτηκα μία μία όλες τις δημοτικές Κοινότητες και σε συνεννόηση με τους προέδρους, περπατήσαμε και καταγράψαμε όλες τις ζημιές. Ήρθαμε σε επαφή και συνεννόηση με όλους τους κατοίκους που επλήγησαν.
Με εντολή του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, επισκέφθηκαν την περιοχή μας οι Αντιδήμαρχοι Τηλέμαχος Καμπούρης, Γιώργος Τριάντος και κλιμάκιο των τεχνικών Υπηρεσιών με επικεφαλής την αναπληρώτρια Διευθύντρια κ. Λίτσα Ζανεττούλλη για να διαπιστώσουν από κοντά την έκταση και το μέγεθος των ζημιών.
Ενημερώθηκαν όλοι οι κάτοικοι για τις αιτήσεις χορήγησης επιδόματος για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών ή και την αντικατάσταση οικοσκευής που μπορούν να καταθέτουν στα ΚΕΠ των ενοτήτων μας.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν στις πληγείσες περιοχές καθώς επίσης και βελτίωση των υποδομών με κατάλληλες και στοχευμένες παρεμβάσεις, αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα μας και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε απαραίτητα.
Ευχαριστώ όλο το προσωπικό και των δύο Ενοτήτων για την άοκνη και ουσιαστική συμβολή στην ανακούφιση των συμπολιτών μας και την αποκατάσταση των ζημιών.
Στην όλη προσπάθεια η συμμετοχή της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δια του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Ευστρατίου είναι καθοριστική, με την εκμίσθωση μηχανημάτων, τον οποίο και ευχαριστώ».