Ξεκίνησε ο στολισμός για τις γιορτές στην πόλη και στα χωριά της Ρόδου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο του στολισμού στην πόλη της Ρόδου και τα χωριά του νησιού για τα Χριστούγεννα.

Τα συνεργεία του δήμου ξεκίνησαν να τοποθετούν τα στολίδια και το φωτισμό ώστε να έχουν τελειώσει στις αρχές Δεκεμβρίου. Όπως είναι ήδη γνωστό, φέτος δεν θα δημιουργηθεί το χριστουγεννιάτικο χωριό, στην πλατεία του Δημαρχείου καθώς η δημοτική αρχή σχεδιάζει να κάνει κάποια άλλη γιορτινή παρέμβαση στο χώρο αυτό, και να μη δεσμεύσει τις θέσεις στάθμευσης.

Τα γιορτινά του φορά σιγά-σιγά και το κτήριο του Δημαρχείου, και μάλιστα στο εσωτερικό του στολίστηκαν τέσσερα μεγάλα χριστουγεννιάτικα δέντρα.

 Συγκεκριμένα, ένα μεγάλο δέντρο βρίσκεται στολισμένο στην είσοδο του Δημαρχείου και άλλα δύο μικρότερα έχουν στολιστεί έξω από την αίθουσα εθιμοτυπίας και έξω από το γραφείο του δημάρχου. Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο βρίσκεται μέσα στην αίθουσα της εθιμοτυπίας, όπου θα είναι και το επίκεντρο των εκδηλώσεων.

Εκεί θα γίνουν εορταστικές και εθιμοτυπικές συναντήσεις, θα ακουστούν τα κάλαντα από χορωδίες και συλλόγους και θα γίνει η ανταλλαγή δώρων.

 

Το δέντρο έξω από την αίθουσα εθιμοτυπίας
Το δέντρο έξω από την αίθουσα εθιμοτυπίας

 

Δηλώσεις συμμετοχής στις εκδηλώσεις
Ο Δήμος Ρόδου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ, ενόψει του προγραμματισμού των εορταστικών εκδηλώσεών του για την περίοδο 2019-2020 απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όσους πολίτες, συλλόγους, φορείς, ομάδες, σχολεία, σωματεία, μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα  ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις φετινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, να το δηλώσουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου         doparpolitismos@rhodes.gr.

Ειδικότερα, θα πρέπει να περιγράφεται συνοπτικά το  περιεχόμενο της εκδήλωσης, ενδεικτικός προϋπολογισμός, προτεινόμενος χώρος και ημερομηνία, συμμετοχή  καλλιτεχνών κτλ.

Η συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων φορέων στις εκδηλώσεις του Δήμου Ρόδου θα διαμορφώσουν μία μεγάλη γιορταστική ατμόσφαιρα για δεκάδες παιδιά αλλά και ενήλικες συμπολίτες, στο πλαίσιο των γιορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Χρόνου 2020.

Λοιπές πληροφορίες:
• Τόπος εκδηλώσεων: Πλατεία Δημαρχείου και διάφοροι άλλοι εξωτερικοί χώροι και πλατείες στην πόλη.
• Καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης: Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019.
• Ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ θα προσφέρει τη φωτιστική και ηχητική κάλυψη, εξέδρα καθώς επίσης και τη δημοσιοποίηση των εκδηλώσεων.
• Αρμόδιο γραφείο/Τηλέφωνα επικοινωνίας: Τμήμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Δ.Ο.Π.Α.Ρ, στην οδό Διαγοριδών 3 (γραφείο 03)/22410 26385.
 

Το μεγάλο δέντρο μέσα στην αίθουσα εθιμοτυπίας
Το μεγάλο δέντρο μέσα στην αίθουσα εθιμοτυπίας

 

Το δέντρο έξω από το γραφείου του δημάρχου
Το δέντρο έξω από το γραφείου του δημάρχου

 

Το δέντρο στην είσοδο του Δημαρχείου
Το δέντρο στην είσοδο του Δημαρχείου