Το 1ο ΓΕ.Λ. Καλύμνου επιστρέφει  στις Συρακούσες με το Erasmus+

Για 6η συνεχόμενη χρονιά το Νικηφόρειο 1ο ΓΕ.Λ. Καλύμνου συμμετέχει σε πρόγραμμα Erasmus+.

To έργο ΤΕ@ΜS (:Together Empower Activate Motivate Schools, δράση ΚΑ229) έχει διάρκεια 2 ετών (2019-2021) και προβλέπει τη συνεργασία 4 ευρωπαϊκών σχολείων από Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία.

Στόχος είναι η γνωριμία με τον πολιτισμό και το εκπαιδευτικό σύστημα των εν λόγω χωρών τόσο από μαθητές όσο και από εκπαιδευτικούς.

Ομάδα του σχολείου αποτελούμενη από 3 εκπαιδευτικούς (Νότα Φράγκου, Μιχάλης Γιαννικουρής, Ειρήνη Πουγούνια) και 8 μαθητές/τριες (Κώστας Πρέκας, Γιάννης Ροδίτης, Μανώλης Κουτρούλλης, Καλοτίνα Κουτρούλλη, Σοφία Κυπραίου, Ευδοκία Τσουνιά, Φραντζέσκα Μαρινάκη, Σεβαστή Σουσαφίρη) μετέβη στις Συρακούσες κατά το διάστημα από 9 έως 16 Νοεμβρίου 2019 προκειμένου να συμμετάσχει στις σχεδιαζόμενες δραστηριότητες από το Istituto Rizza.

Τα παιδιά φιλοξενήθηκαν από οικογένειες συνομηλίκων τους, παρακολούθησαν μαθήματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και πραγματοποίησαν εργασίες που αφορούν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

 

Οι εκπαιδευτικοί συνεργάστηκαν με ιταλούς συναδέλφους για τη διεξαγωγή μαθημάτων της ειδικότητάς τους ενώ για μία μέρα μαθητές και εκπαιδευτικοί γνώρισαν δύο σικελικές πόλεις, τη Modica και τον Noto. Kαθ’ όλη τη διάρκεια της βραχύχρονης κινητικότητας οι συμμετέχοντες ήλθαν σε επαφή με ένα διαφορετικό πολιτισμό και εκπαιδευτικό σύστημα, συνεργάστηκαν και έμαθαν να συμβιώνουν με άτομα από διαφορετικές χώρες, βελτίωσαν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες, δημιούργησαν δεσμούς φιλίας.

“Για τη φιλοξενία και την τόσο επιτυχημένη διοργάνωση θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Ιταλούς συντονιστές, κ. Rino Mule και κ. Eliana Salvo, τους συναδέλφους του Istituto Rizza, τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Από τις 28 Μαρτίου ως τις 4 Απριλίου 2020 πρόκειται να πραγματοποιηθεί η δεύτερη κινητικότητα στην Κάλυμνο.

Ανυπομονούμε να ανταποδώσουμε τη φιλοξενία και να προβάλουμε τον τόπο μας στους εταίρους μας, σε 21 μαθητές/τριες και 12 καθηγητές/τριες από Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία!” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το 1ο ΓΕ.Λ. Καλύμνου.