Τροπολογία για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ!

Τροπολογία για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ κατέθεσε χθες στη διαρκή επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής το ΜέΡΑ25,  όπως ανακοίνωσε στον sky ο συντονιστής του κόμματος στα Δωδεκάνησα ο κ. Θανάσης Μπαράκας. Επεσήμανε δε, πως η τροπολογία κατατεθεί και στην ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση.

Επιπλέον ο κ. Μπαράκας τόνισε πως θα προσκληθούν όλοι οι φορείς της περιοχής μας για να στηρίξουν την προσπάθεια. «Θα καταθέσουμε τροπολογία για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Θα κάνουμε ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους φορείς τους δημάρχους και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να στηρίξουν την προσπάθεια.

Το θέμα αποτελεί αντικείμενο συζήτησης. Η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ήταν μια αδικία αλλά και ήττα που υπέστησαν τα νησιά από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ ψηφίστηκε από πέντε κόμματα. Τώρα εφόσον υπάρχει η δυνατότητα με το πολυδιαφημισμένο υπερπλεόνασμα,  να γίνει η επαναφορά του ειδικού καθεστώτος», δήλωσε ο κ. Θανάσης Μπαράκας και πρόσθεσε πως δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής με το μεταφορικό ισοδύναμο.