Αυξημένη κατά 50% η κίνηση του Νοεμβρίου στο λιμάνι της Ρόδου

Αυξημένη κατά 50% η κίνηση του Νοεμβρίου στο λιμάνι της Ρόδου

Αυξημένη κατά 50% η κίνηση του Νοεμβρίου στο λιμάνι της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2986 ΦΟΡΕΣ

Κατέπλευσαν 30 κρουαζιερόπλοια με 33.486 επισκέπτες

Αυξημένη κατά 50% ήταν η τουριστική κίνηση το Νοέμβριο στη Ρόδο, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία που κατέγραψε το γραφείο Ασφαλείας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου.

Ο μήνας που πέρασε ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικός καθώς είχαμε διπλάσιο αριθμό κρουαζιεροπλοίων και διπλάσιο αριθμό τουριστών, σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι. Πιο συγκεκριμένα το Νοέμβριο που σήμερα ολοκληρώνεται, κατέπλευσαν στη Ρόδο 30 κρουαζιερόπλοια με τα οποία ήρθαν στη Ρόδο 33.486 άτομα.

Ένα χρόνο πριν τον ίδιο μήνα είχαν καταπλεύσει στο λιμάνι μας 15 κρουαζιερόπλοια με τα οποία ήρθαν στο νησί μας 16.447 τουρίστες. Μέσα σε ένα χρόνο δηλαδή η κίνηση στην κρουαζιέρα κατέγραψε αύξηση σε ποσοστό 50,8% καθώς επισκέφθηκαν τη Ρόδο 17.039 περισσότεροι τουρίστες.

Μετά τα στοιχεία του Νοεμβρίου και το εντεκάμηνο διαμορφώνεται με αύξηση στην κίνηση της κρουαζιέρας, η οποία ανέρχεται με βάση τα απολογιστικά στοιχεία σε 20,25%.

Έτσι από τις αρχές του χρόνου μέχρι και το Νοέμβριο κατέπλευσαν στη Ρόδο 247 κρουαζιερόπλοια με τα οποία έφτασαν στο νησί 294.482 άτομα. Το αντίστοιχο εντεκάμηνο του 2018 σημειώθηκε ο κατάπλους 207 κρουαζιεροπλοίων με τα οποία ήρθαν 235.148 τουρίστες. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο χρονιές ανέρχεται σε 59.702 επιβάτες.

Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει ότι η φετινή χρονιά από πλευράς κίνησης ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική, καθώς όπως δείχνουν και τα μηνύματα για την επόμενη χρονιά, η κρουαζιέρα φαίνεται ότι σταδιακά ανακάμπτει στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμη

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ

Γ. Κάππα: Η σεζόν στη Ρόδο έχει ξεκινήσει με ικανοποιητικά στοιχεία

Συνεχείς ακυρώσεις στα νησιά από επαγγελματικά θαλαμηγά σκάφη

Γ. Χατζημάρκος: Ιστορική ημέρα η χθεσινή για τον Ευρωπαϊκό Τουρισμό