Ροδίτης στη διοικούσα επιτροπή των οικολογικών οργανώσεων

Πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο στις 22-24 Νοεμβρίου 2019 το 29ο Συνέδριο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) σε συνδιοργάνωση με την ΚΕΔΕ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον ΣΠΟΑΚ «ΑΡΙΩΝΑ» και το Δήμο Ναυπακτίας.

Στο συνέδριο συμμετείχαν ως σύνεδροι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχες, στελέχη της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, στελέχη των ΔΕΥΑ και των ΦοΔΣΑ, επιστήμονες, μέλη οικολογικών οργανώσεων, στελέχη εταιρειών και απλοί πολίτες. Χαιρετισμό στο Συνέδριο, μέσω βίντεο, απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης.

Το πρώτο μέρος του Συνεδρίου είχε ως θέμα το Θαλάσσιο Χωροταξικό και τη Διαχείριση των Υγρών Αποβλήτων με αποδέκτη τη θάλασσα.

Η συζήτηση στο πλαίσιο του Συνεδρίου ήταν πλούσια και ζωηρή, με τους επιστήμονες να δίνουν απαντήσεις σε ερωτήματα που προέκυψαν γύρω από τη  διάθεση υγρών αποβλήτων στις θάλασσες, τα προβλήματα και τις συνέπειες που υπάρχουν εξ αυτού, τα φυσικά συστήματα καθαρισμού υγρών αποβλήτων, τα λογισμικά συστήματα για την επαναχρησιμοποίησή τους, τα μικροπλαστικά στη θάλασσα και τις συνέπειες στην υγεία των έμβιων όντων, καθώς και την εκτίμηση της τοξικότητας στο νερό και τα υγρά απόβλητα.

Στο δεύτερο μέρος του 29ου Συνεδρίου και μετά τους απολογισμούς της προηγούμενης διοίκησης του ΠΑΝΔΟΙΚΟ, πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την εκλογή νέας Επταμελούς Γραμματείας και εκλέχτηκαν οι εξής: Δημήτρης Μίχαλος (Ρόδος),Νίκος Ασλάνογλου (Βέροια), Κώστας Βολιώτης (Βόλος), Θανάσης Θεοδωρόπουλος (Πάτρα) Γιώργος Καλλιαμπέτσος (Αθήνα),  Γιώργος Παλαμάρης (Κορινθία) και Μαίρη Χουλιέρη (Χαλκίδα).