Ούτε συνεννοημένοι να ήμασταν με τον Νίκο Οικονόμου…

Άνθρωπος είμαι κι εγώ με αδυναμίες και κάποιες φορές δεν γίνεται, λυγίζω και σπάω, γι’ αυτό συγχωρήστε μου τη μία και μόνο φορά κατά την οποία θα καμαρώσω σα γύφτικο σκεπάρνι και θα τη δω κάπως εγωιστικά.

Στις 29 του περασμένου Ιουλίου είχα αναφερθεί απ’ αυτήν εδώ τη στήλη στο φαινόμενο των απίστευτών σκορ σε αριθμό γκολ στα παιχνίδια υποδομών της ΕΠΣΔ κατά την προηγούμενη περίοδο και το κατά πόσο μπορούν να επηρεάσουν την ψυχολογία των εκκολαπτόμενων ποδοσφαιριστών.

Πώς πρέπει να νοιώθουν οι προπονητές με …απωθημένα όταν προτρέπουν τους παίκτες τους να βάζουν 13 και 14 γκολ και πώς χάνονται από το ποδόσφαιρο τα παιδιά εκείνης της ομάδας που δέχεται ένα …τσουβάλι τέρματα.

Μην ανησυχείτε, αυτό δεν είναι φαινόμενο μόνο στο ποδόσφαιρο. Και στο μπάσκετ υπάρχουν τέτοια παραδείγματα, δικαιώνοντάς με για την άποψη περί του χαρακτήρα των προπονητών, ο τεχνικός της ανδρικής ομάδας και υπεύθυνος ακαδημιών του Ερμή Σχηματαρίου, Νίκος Οικονόμου.

Με τοποθέτησή του σε ανακοίνωσή του συλλόγου προχθές, ο σημαντικός αυτός βετεράνος παίκτης του μπάσκετ με «θητεία» σε σημαντικές ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως επίσης στην Εθνική μας, ξέσπασε κατά του αντιπάλου της ομάδας του στην κατηγορία Παίδων, τον οποίον, προς τιμήν του, δεν αναφέρει, αφού κέρδισε με το …αστρονομικό 126-13. Απίστευτο!

Ο Νίκος Οικονόμου στέκεται στο ότι είναι πραγματικά ντροπή για προπονητή και παίκτες, αλλά και τους γονείς να πανηγυρίζουν αυτή τη νίκη, θεωρώντας πως πρέπει ν’ απαγορεύεται η είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους στους τεχνικούς αυτούς.

Αναφέρει επίσης ότι στις ακαδημίες μπάσκετ της Μπαρτσελόνα απαγορεύεται η νίκη με διαφορά άνω των 20 πόντων ως σεβασμός στοιχειώδης στον αντίπαλο. Ό, τι δηλαδή σημείωσα ως ρεζουμέ στη στήλη αυτή το καλοκαιράκι που μας πέρασε. Διότι υπάρχουν παραδείγματα και στο τοπικό μας μπάσκετ τα περασμένα έτη, μη νομίζετε…

Δεν είναι δύσκολο σε κάθε άθλημα, ο προπονητής με κάποια «τρικ» να εμπνέει τους παίκτες του και να τους οδηγεί σε μια νίκη επί ενός πολύ πιο αδύναμου αντιπάλου, χωρίς να τον εξευτελίζει. Γι’ αυτό δίνω μια συμβουλή στους παράγοντες των τοπικών ομάδων μας: μακριά από κομπλεξικούς προπονητές με απωθημένα, γιατί στις ηλικίες αυτές μόνο παιδαγωγοί δεν είναι…

Αν δεν βαριέστε, είναι εύκολο να βρείτε στο διαδίκτυο την τοποθέτηση του Νίκου Οικονόμου. Αξίζει.

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ