Γ. Ιατρίδης: Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο στις Πεταλούδες

Για ολοκληρωτική καταστροφή της Κοιλάδας Πεταλούδων έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ Γιάννης Ιατρίδης στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε το βράδυ της Παρασκευής, και στο οποίο θέλησε να ενημερώσει το σώμα σχετικά με τις επιπτώσεις της πρόσφατης θεομηνίας.

Όπως έκανε γνωστό, η διαδικασία καταγραφής των ζημιών βρίσκεται σε εξέλιξη, όμως ο μεγάλος… πονοκέφαλος όλων είναι η πυρασφάλεια καθώς κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αυτή τη στιγμή σε ποια κατάσταση βρίσκεται.
Πάντως ο κ. Ιατρίδης αν και τόνισε ότι χρειάζεται πολλή δουλειά, υποσχέθηκε ότι τελικά την 1η Απριλίου η Κοιλάδα θα ανοίξει και θα λειτουργήσει κανονικά.  

«Οι πλημμύρες επηρέασαν μεγάλο μέρος της Κοιλάδας. Μία καταστροφή ολοκληρωτική. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Μιλάω για υποδομές οι οποίες υπήρχαν εντός της ρεματιάς με μεγάλες κατολισθήσεις που έγιναν. Δεν έχει μείνει ούτε καλώδιο ούτε πίνακας, όλη η ρεματιά ισοπεδώθηκε ολοκληρωτικά» δήλωσε ο κ. Ιατρίδης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα της πυρασφάλειας  είπε: «Αυτό σημαίνει ότι όλα τα έργα θα ξεκινήσουν από την αρχή. Και ίσως είναι καλύτερα να γίνουν όλα από την αρχή. Εκτιμώ ότι αυτό το έργο με την εργολαβία που υπάρχει δεν είναι ικανό να καλύψει όλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Οι μηχανικοί καταγράφουν βήμα-βήμα όλες τις ζημιές. Θα χρειαστούν ίσως κάποιες αδειοδοτήσεις από το Δασαρχείο για τα πρανή ενώ δεν έχουμε δει ακόμα κατά πόσο λειτουργεί η πυρασφάλεια.

Η πυρασφάλεια είναι ένα μεγάλο κομμάτι και πρέπει να το δούμε με πολλή προσοχή. Πιστεύω ότι στο επόμενο διάστημα θα έχουμε έναν ενδεικτικό προϋπολογισμό για το πόσο είναι το επιπλέον κόστος, καθώς προσπαθούμε μέσα από την καταγραφή να έχουμε έναν παραλληλισμό της μελέτης που υπάρχει ώστε να δούμε τις διαφορές που υπάρχουν για να καλύψουν τις ζημιές».

Τέλος ο κ. Ιατρίδης διαβεβαίωσε ότι παρά τα μεγάλα προβλήματα που εντοπίζονται αυτό το διάστημα στην Κοιλάδα Πεταλούδων, θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε να λειτουργήσει στις αρχές Απριλίου. «Το μεγάλο ζήτημα είναι ότι η Κοιλάδα την 1η Απριλίου πρέπει να λειτουργήσει, δεν μπορεί να παραμείνει σε αυτή την κατάσταση αλλά εκτιμώ ότι αν κινηθούμε σωστά και κάνουμε ό.τι είναι δυνατό και όποιες ενέργειες απαιτούνται και μέσα από την επιχείρηση αλλά και σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες, θα τα καταφέρουμε. Θα δουλέψουμε πολύ και θα τα καταφέρουμε ώστε την 1η Απριλίου να είμαστε έτοιμοι» κατέληξε κατά την ενημέρωσή του στο σώμα.