Θα αναβιώσει το φεστιβάλ προς τιμήν της Κυράς της Ρω

 Το  Καστελόριζο  επισκέφτηκε  το  τριήμερο  που  μας  πέρασε  ο Αντιπεριφερειάρχης  Πολιτισμού  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου.

Στο  πλαίσιο αυτής της επίσκεψης συναντήθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγίστης με τον Δήμαρχο Μεγίστης κ. Σαμψάκο Γεώργιο, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπους φορέων και κατοίκων του νησιού.

Συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Αντιπεριφερειάρχη με κεντρικό θέμα τον προγραμματισμό των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου για την τουριστική σεζόν που έρχεται.

Ένα θέμα που απασχόλησε τους παρόντες ήταν η αναβίωση του φεστιβάλ “ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ” με σύμφωνη γνώμη να τοποθετείται  χρονικά από τις 20 έως 30 Αυγούστου του 2020.

Ο κύριος Διακογεωργίου υποσχέθηκε άμεση ενεργοποίηση φορέων για τη βελτίωση του επιπέδου  των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στο νησί.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συνομίλησε με κατοίκους του νησιού για θέματα που τους απασχολούν όπως και έλαβε γνώση στο θέμα του προσφυγικού που ταλανίζει το νησί.

Ο Δήμος Μεγίστης χαιρετίζει με ικανοποίηση την έλευση του κ. Διακογεωργίου  αποδεικνύοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και προσωπικά του κ. Χ    ατζημάρκου προς το ακριτικό μας νησί τον οποίο και ευχαριστούμε.