Καταψηφίστηκε η πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι οι οι παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου στην τελευταία συνεδρίαση του σώματος καταψήφισαν την πρότασή της για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό, εξέδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση στο Νότιο Αιγαίο».

Όπως επισημαίνει,  οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης με γραπτό τους αίτημα από 13/10/19, ζήτησαν να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου με δύο αποκλειστικά –λόγω της σοβαρότητάς τους- θέματα συζήτησης: 1)«τις εξελίξεις στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου» και 2) το «προσφυγικό – μεταναστευτικό».

Η Περιφερειακή Αρχή όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, επέλεξε να τα προγραμματίσει για τις 26/11/19 μαζί με τον προϋπολογισμό και άλλα θέματα υποβαθμίζοντάς τα. Τελικά λόγω των γεγονότων της 25ης – 26ης/11/19 η συζήτηση περιορίστηκε μόνο στο δεύτερο.

«Αυτό το πλαίσιο και η πρόταση ψηφίσματος της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που σέβεται τόσο τα δικαιώματα των προσφύγων – μεταναστών, όσο και τα δικαιώματα των κατοίκων των νησιών, αλλά και όλης της χώρας, καταψηφίστηκε από τις υπόλοιπες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Με τη στάση τους αυτή αποκαλύπτεται η συμμόρφωση όλων των πολιτικών αυτών δυνάμεων με τις αποφάσεις που λαμβάνονται κεντρικά και αφορά στην εφαρμογή της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας-Ελλάδας που εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά και σε όλη τη χώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της παράταξης.