Η «μάχη» του τίτλου στην Α' κατηγορία περιλαμβάνει ρεαλιστικά δυο ομάδες…

Νέα δεδομένα έχουμε από τη συμπλήρωση του κάτι παραπάνω από το 1/3 του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου.

Από εκεί που μέχρι και πριν από λίγο καιρό λέγαμε ότι θα υπάρχει μεγάλος συναγωνισμός μεταξύ αρκετών ομάδων για τη διεκδίκηση του τίτλου, πλέον η αίσθηση που δημιουργείται είναι ότι η «μάχη» θα γίνει μεταξύ του Ηρακλή Μαριτσών και του ΑΟ Πυλίου.

Δεν φαίνεται κάποια άλλη ομάδα να έχει πραγματικά τη διάθεση να μπει στη διαδικασία να …κονταροχτυπηθεί, διεκδικώντας την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει ξεκάθαρα από την μέχρι τώρα παρουσία των ομάδων. Ο τρίτος Αστέρας Παστίδας δεν είχε και δεν έχει καμία τέτοια σκέψη, όπως και ο τέταρτος Διαγόρας Βατίου αλλά και ο πέμπτος Φοίβος Κρεμαστής. Όμως και ο έκτος Απόλλωνας Καλυθιών δεν δείχνει ικανός για να μπορέσει να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Άλλωστε έτσι και αλλιώς το επιθυμεί.

Πριν ξεκινήσουν τα επίσημα παιχνίδια -ή έστω στις πρώτες του αγωνιστικές- υπήρχε μια μεγάλη μερίδα φίλαθλου κόσμου που πίστευε ότι ο Άρης Αρχαγγέλου και ο ΑΕΡΑ είναι δυο ομάδες που θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο, όμως αυτή η άποψη δεν έχει δικαιωθεί μετά από τις πρώτες δώδεκα αγωνιστικές. Πλέον και οι δυο ομάδες που αυτή τη στιγμή μοιράζονται την 7η θέση, έχουν μείνει πολύ πίσω βαθμολογικά και μάλλον είναι …απαγορευτικό να συζητάμε για κάτι άλλο πέραν της πραγματοποίησης απλώς μιας καλής πορείας. Εκτός και αν έρθουν τα πάνω κάτω.

Όπως μπορεί λοιπόν να αντιληφθεί κανείς, μόνο ο Ηρακλής Μαριτσών και ο ΑΟ Πυλίου είναι φαινομενικά οι ομάδες που μπορούν να διεκδικήσουν ρεαλιστικά τον φετινό τίτλο και αυτό που απομένει να δούμε είναι το αν θα πάνε χέρι χέρι μέχρι και το τέλος ή κάποια από τις δυο  θα …λυγίσει και θα δώσει τα σκήπτρα στην άλλη. Θα φανεί το αμέσως επόμενο διάστημα όπου θα μπορούμε να βγάλουμε και καλύτερα (και ασφαλέστερα) συμπεράσματα. Καλημέρα σας…

Δραγάτης Δημήτρης