Επίσκεψη του 1ου Ειδικού Σχολείου στον «Ιππότη»

Χθες πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του 1ου Ειδικού Σχολείου Ρόδου στην έδρα του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου «Ιππότης» με σκοπό τα παιδιά να ενημερωθούν για το πνευματικό αυτό άθλημα και του κανόνες του αλλά και περάσουν ευχάριστα παίζοντας μεταξύ τους και διασκεδάζοντας με κάτι πρωτόγνωρο για αυτά.

Το σκάκι ως ένα παιχνίδι εγκεφαλικό, ενδείκνυται για κατηγορίες ανθρώπων με ειδικές δεξιότητες ή ιδιαιτερότητες ως απασχόληση. Αυτό επιβεβαιώθηκε με την εικόνα των μαθητών του 1ου Ειδικού Σχολείου Ρόδου, Γυμνασίου και Λυκείου, να παίζουν σκάκι. Με τον ζήλο και το αγωνιστικό πνεύμα που επέδειξαν.

Με τη χαρά που πήραν και έδωσαν.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν τα μέλη και προπονητές του Ιππότη, με τον πρόεδρο κ. Σταμάτη Καράβα να δηλώνει στην ιστοσελίδα του ομίλου:

“Σήμερα είχαμε την επίσκεψη του Ειδικού Σχολείου Ρόδου με τα παιδιά και τους καθηγητές του Γυμνασίου και του Λυκείου στην έδρα του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου “Ιππότης” στην οδό Πίνδου 1.

Μεγάλη η χαρά μας, για την ευκαιρία που είχαμε να παρουσιάσουμε το σκάκι σε αυτά τα χαρισματικά παιδιά με τις ιδιαίτερες δεξιότητες. Απίστευτη και η χαρά των παιδιών όταν έπαιξαν παρτίδες μεταξύ τους. Σας ευχαριστούμε παιδιά, γονείς και καθηγητές και θα είμαστε πάντα κοντά σας”.