Εκδόθηκε το νέο ημερολόγιο  της Κικής Τσακίρη

Εκδόθηκε το νέο ημερολόγιο της συμπατριώτισσάς μας Κικής Τσακίρη, που είναι αφιερωμένο σε άτομα με αναπηρία τα οποία προσέφεραν στην ανθρωπότητα. Είναι επιτραπέζιο, πολύχρωμο, σπιράλ, ημερολόγιο τριάντα σελίδων και διατίθεται στην τιμή των δέκα ευρώ.

Η κα Τσακίρη αναφέρει συγκεκριμένα: «Φίλοι μου, το νέο ημερολόγιό μου είναι αφιερωμένο σε άτομα με αναπηρία που προσέφεραν στην ανθρωπότητα. Είναι επιτραπέζιο, πολύχρωμο, με σπιράλ, τριάντα σελίδων. Η τιμή του είναι δέκα ευρώ. Τα έσοδα από το ημερολόγιο είναι σημαντικά για την επιβίωσή μου, μιας και το κράτος δεν συνεισφέρει στην 24η νοσηλεία επιπέδου ΜΕΘ για άτομα σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Στοιχεία επικοινωνίας στο Μessenger – Facebook:
Kiki Tsakiri  https://www.facebook.com/kiki.tsakiri.90
E-mail:  tsakiri2004@yahoo.gr  

Σε σχετικό μήνυμά της για το ημερολόγιο και τις προσπάθειες που καταβάλλει η ίδια και οι υπόλοιποι ασθενείς στην Ελλάδα που πάσχουν από την ίδια ασθένεια για να επιβιώσουν αναφέρει τα εξής:
«Όταν, μετά τις σπουδές μου στη Γερμανία, ασχολήθηκα επαγγελματικά με προγράμματα βοήθειας ανθρώπων που ζουν στα Δωδεκάνησα και έχουν προβλήματα υγείας, δεν φανταζόμουν πως κάποια στιγμή θα βρισκόμουν στη θέση τους. Πάσχοντας από ALS, το μόνο που μπορώ να κινήσω από το σώμα μου είναι οι βολβοί των ματιών και ευτυχώς ακόμα, η σκέψη. Σαν κι εμένα υπάρχουν στην Ελλάδα άλλοι 400 περίπου ασθενείς χωρίς καμία στήριξη από την Πολιτεία. Ο καθένας προσπαθεί να επιβιώσει με όποιον τρόπο μπορεί.

Εγώ εκδίδω αυτό το ημερολόγιο. Βρίσκουμε δύναμη για να ανεβαίνουμε τον καθημερινό μας Γολγοθά, περιμένοντας κάποια ανακάλυψη της επιστήμης, που θα αλλάξει τα δεδομένα. Έτσι σκέφτηκα να αφιερώσω το ημερολόγιο στους «συμμάχους» αυτής της προσπάθειας: σε ανάπηρους που νίκησαν την αδυναμία του σώματός τους και σε υγιείς που αποφάσισαν να κάνουν κάτι σημαντικό για την ανθρωπότητα, κάποιοι μάλιστα σε μικρή ηλικία. Δεν υπάρχει τίποτε που θα κρατήσει ακίνητο ένα δημιουργικό μυαλό και μια αποφασισμένη καρδιά!»
Σας φιλώ από την Αρχίπολη της Ρόδου
Κική Τσακίρη