Σπείρα απατεώνων επιχείρησε να παγιδεύσει ιδιοκτήτη χρυσοχοείου στη Ρόδο

Μια σοβαρή υπόθεση που καταγγέλθηκε χθες το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, από γνωστό συμπολίτη μας που δραστηριοποιείται στον χώρο της χρυσοχοΐας,  απασχολεί έντονα  τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε “Η ΡΟΔΙΑΚΗ”, η σπείρα είναι άριστα πληροφορημένη για τα άτομα που καλεί, αναφορικά με εκκρεμότητες και ποσά που έχουν να λαμβάνουν ως επιστροφή από ασφαλιστικά ταμεία! Στη συγκεκριμένη περίπτωση, επιχείρησαν να παγιδεύσουν επιχειρηματία που είχε να λαμβάνει αναδρομικά χιλιάδων ευρώ (υπολογίζονται άνω των 30.000 ευρώ) από το πρώην ΤΕΒΕ!

Χθες νωρίς το πρωί, άγνωστο άτομο κάλεσε συμπολίτη μας χρυσοχόο, που δραστηριοποιείται αρκετές δεκαετίες στον χώρο του κοσμήματος στη Ρόδο, προκειμένου τάχα μου να τον ενημερώσουν ότι επιτέλους λύθηκε το πρόβλημά του και ότι μετά από δικές τους ενέργειες θα μπορέσει να λάβει το ποσό της τάξης των 30.000 ευρώ περίπου τα οποία του οφείλονται από τον πρώην ΤΕΒΕ ως αναδρομικά.

Το άτομο το οποίο μάλιστα έπαιρνε τηλέφωνο από κινητό (χωρίς απόκρυψη) επικαλέστηκε ότι ονομάζεται Μανώλης, ότι εργάζεται στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας  στη Ρόδο και ότι έχει κοντινή συγγένεια με γνωστό συμπολίτη μας.

Γνώριζαν τα πάντα οι απατεώνες
Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι ο απατεώνας, γνώριζε με λεπτομέρειες την εκκρεμότητα που είχε ο συμπολίτης μας επιχειρηματίας με το ασφαλιστικό του ταμείο.
Ο άγνωστος, ζήτησε από τον συμπολίτη μας χρυσοχόο, εντός της ημέρας, να καταθέσει μέσω τραπέζης, το ποσό των 7.500 ευρώ στη Δημόσια Οικονομική Εφορία!
Πράγματι, ο επιχειρηματίας, ξεκίνησε από το κατάστημά του, έχοντας μαζί του μέρος του ποσού και μετέβη σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς επί της Εθνικής Αντιστάσεως με σκοπό να δώσει εντολή για μεταφορά του παραπάνω ποσού στο Δημόσιο!

Εκεί, με το που μπήκε στην τράπεζα, χτύπησε ξανά το τηλέφωνο (από τον ίδιο αριθμό) όπου το ίδιο άτομο τον κάλεσε αυτή τη φορά να μην καταθέσει τα χρήματα αυτά στο Δημόσιο γιατί τάχα μου θα τα δέσμευαν, αλλά σε άλλο λογαριασμό που θα του έδινε!
Ο επιχειρηματίας, αμέσως κατάλαβε ότι πρόκειται για απάτη ολκής και άρχισε να τον βρίζει και να του ζητά εξηγήσεις. Ο δράστης έκλεισε αμέσως το τηλέφωνο και από τότε δεν απαντάει.

Καταγγέλθηκε αμέσως στην Ασφάλεια Ρόδου
Αμέσως, ο επιχειρηματίας κάλεσε την αστυνομία Ρόδου όπου και κατήγγειλε το περιστατικό, δίνοντας μάλιστα τον αριθμό του απατεώνα.
Ο αριθμός από τον οποίο καλούν οι απατεώνες επιχειρώντας να εξαπατήσουν δεκάδες ανυποψίαστους συμπολίτες μας, είναι ο εξής:
6944-173-981

Από τον ίδιο αριθμό, σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στο διαδίκτυο, έγιναν άλλες δύο προσπάθειες απάτης: Η πρώτη στις 14 Νοεμβρίου 2019 και η δεύτερη στις 19 Νοεμβρίου 2019, σε άλλες περιοχές της χώρας.

Νέα καταγγελία χθες το απόγευμα
Σύμφωνα με νέες  πληροφορίες, εκτός από την περίπτωση του χρυσοχόου, είχαμε μία ακόμα επιχειρούμενη απάτη, από τον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό, σε επιχειρηματία από την περιοχή της Θεολόγου!

Το ίδιο άτομο, που δήλωσε και πάλι στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας ονόματι Μανώλης, από τη Ρόδο, ζήτησε από κάτοικο της περιοχής, να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία, προκειμένου να μπορέσει η τράπεζα (τάχα μου) να καταθέσει χρήματα που δικαιούται από γνωστή ασφαλιστική εταιρεία της τάξης των δεκάδων χιλιάδων ευρώ!
Ευτυχώς και σε αυτή την περίπτωση, ο επιχειρηματίας αντέδρασε ψύχραιμα και αφού ενημέρωσε τους αρμοδίους κατάλαβε γρήγορα ότι κάποιους επιχειρούσε να τον παγιδεύσει.

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες
Από χθες το μεσημέρι, οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές στη Ρόδο, ερευνούν σχολαστικά την υπόθεση, με τη συνδρομή και αρμόδιων υπηρεσιών της πρωτεύουσας, έτσι ώστε να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ίδια μέθοδο και στο παρελθόν είχαμε στην περιοχή της Δωδεκανήσου δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις εξαπάτησης. Σε δύο περιπτώσεις μάλιστα μετά από έρευνες των διωκτικών αρχών, είχαν συλληφθεί οι δράστες του κυκλώματος αυτού, αλλά δυστυχώς, οι επιχειρηματίες που έπεσαν θύματα, δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε ένα ευρώ πίσω. Απορίας άξιο είναι επίσης το γεγονός, πώς η σπείρα των απατεώνων μπορεί να βρίσκει κάθε φορά, αναλυτικά στοιχεία από ιδιώτες κι επιχειρηματίες, αναφορικά με ποσά που έχουν να λαμβάνουν είτε από το Δημόσιο, είτε από τα ασφαλιστικά ταμεία, είτε από επιχορηγήσεις μέσω οργανισμών και φορέων.