Θερμό κατευόδιο στον Βασίλη Καμπουράκη

Θερμό κατευόδιο στον Βασίλη Καμπουράκη

Θερμό κατευόδιο στον Βασίλη Καμπουράκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 209 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Μάνος Δ. Κόκκινος


Με βαθιά θλίψη αλλά και με ένα θερμό ευχαριστώ αποχαιρετά η Ρόδος και ο ελληνικός τουρισμός τον Βασίλη Καμπουράκη, αυτό το φωτεινό παράδειγμα οραματισμού, πάλης, αγωνίας, κατάκτησης, δημιουργίας και κοινωνικής προσφοράς.

Χαρακτηριστικός εκπρόσωπος μιας γενιάς που γεννήθηκε σε κατοχικά χρόνια και χάρηκε από παιδί ακόμη τη λευτεριά, δεν στάθηκε μπροστά στην εγκατάλειψη και την ερήμωση που αφήνει πίσω της μια μακροχρόνια σκλαβιά μοιρολατρικά και απαισιόδοξα. Δεν στάθηκε αμήχανος, βασάνισε τις ανησυχίες του, μελέτησε και τόλμησε.

Και όταν οι άλλοι κολυμπούσαν μέσα σε ένα έντονο σκεπτικισμό, ο Βασίλης Καμπουράκης αψήφισε κινδύνους, παρέκαμψε την αμφιβολία και προχώρησε. Τόλμησε και προχώρησε σε μια εποχή που η Ρόδος έχτιζε το τουριστικό θαύμα της και θεμελίωνε πάνω σ’ αυτό τη μελλοντική, πνευματική, οικονομική, τουριστική και κοινωνική ανάπτυξη του λαού μας.

Πήρε από νωρίς το δρόμο της ξενιτιάς για να δώσει διέξοδο στις ανησυχίες, τις φιλοδοξίες και τα όνειρά του, βαθιά μπολιασμένος από το ανήσυχο ελληνικό δαιμόνιο.

Αλλά δεν ξέχασε τις ρίζες του και τη γενέτειρά του. Και σαν έτοιμος από παλιά γύρισε στην Αλεξάνδρειά του. Γύρισε για να οικοδομήσει μια μεγάλη τουριστική δραστηριότητα αλλά και μια υπέροχη οικογένεια, μπολιασμένη με τις Ροδίτικες ηθικές αξίες, αρχές και παραδόσεις. Ο Βασίλης Καμπουράκης φεύγοντας από τη ζωή, δεν αφήνει κενό πίσω του. Αφήνει ένα τεράστιο τουριστικό έργο, αφήνει υποδομές, αφήνει μαθήματα θάρρους, τόλμης και δραστηριότητας και πυξίδα πορείας σε όσους θέλουν να ακολουθήσουν το λαμπρό παράδειγμά του.

Μπήκε στη ζωή και στην επιχειρηματικότητα πολύ νέος. Συνδύασε τη μόρφωση με την εργασία για να μπορεί να χτίσει ένα ανθρώπινο και βιώσιμο μέλλον και φεύγει από τη ζωή πλήρης ημερών και πλήρης κοινωνικής προσφοράς. Η ζωή του αφήνει πίσω της όχι μόνο ένα μάθημα οραματισμού, αγώνα και δημιουργίας αλλά και πολλά μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες. Πιστεύω να τα εισπράξουν και να τα αξιοποιήσουν. Θα είναι το καλύτερο μνημόσυνο στη μνήμη του.

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B