Τρεις παρατάξεις στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Τρεις παρατάξεις θα πάρουν μέρος στις εκλογές του Oικονομικού Eπιμελητηρίου Ελλάδας τμήμα Δωδεκανήσου που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη Κυριακή 15 Δεκεμβρίου. Κάλπες  θα στηθούν στη Ρόδο και την Κω ενώ τα μέλη του τμήματος που προέρχονται από τα υπόλοιπα νησιά, θα ψηφίσουν με επιστολικές ψήφους.

Με δηλώσεις που έκανε χτες ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγαίο Aνεξάρτητοι Oικονομολόγοι» Μιχάλης Μιχαήλ απηύθυνε κάλεσμα στους συναδέλφους του, να στηρίξουν την προσπάθειά της,  ώστε,  όπως είπε,  να ξαναγίνει το παράρτημα της Δωδεκανήσου ζωντανό κύτταρο και ωφέλιμο τόσο στην επιστημονική κοινότητα όσο και στον τόπο μας. «Οι εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου διεξάγονται την επόμενη Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και όλοι οι οικονομολόγοι καλούμαστε να εκλέξουμε τις περιφερειακές διοικήσεις και τους αντιπροσώπους μας στη συνέλευση των αντιπροσώπων.

Η δική μας παράταξη «Αιγαίο Ανεξάρτητοι Οικονομολόγοι» κατεβαίνουμε στις επικείμενες εκλογές, όπως κάναμε και στις προηγούμενες πέρα και έξω από κόμματα γιατί πιστεύουμε ότι τα προβλήματα του τόπου είναι κοινά όσο και των συναδέλφων μέσα στην επιστημονική κοινότητα.
Πιστεύουμε ότι η τριετία που πέρασε ήταν μία χαμένη τριετία για το Οικονομικό Επιμελητήριο γιατί τη χαρακτηρίζει πλήρης απραξία στο κομμάτι του παρεμβατικού ρόλου που έχει το Επιμελητήριο και ο ρόλος αυτός είναι θεσμοθετημένος από την Πολιτεία ως σύμβουλος.
Είναι μηδενική η παρουσία του γιατί εμείς πιστεύουμε ότι τα περιφερειακά τμήματα πρέπει να αποτελούν εργαλείο για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό των περιφερειών της χώρας. Καμία συνέργεια δεν έγινε με τις αρχές ούτε με το δήμο ούτε με την περιφέρεια σε μία εποχή που παρουσιάστηκαν πολλά θέματα και προβλήματα.
Γι’ αυτού καλούμε στις 15 Δεκεμβρίου όλους τους συναδέλφους να προσέλθουν να ψηφίσουν ώστε να ξαναχτίσουμε από την αρχή το περιφερειακό τμήμα της Δωδεκανήσου και να γίνει ξανά ζωντανό κύτταρο και ωφέλιμο τόσο στην επιστημονική κοινότητα όσο και στον τόπο μας» είπε ο κ. Μιχαήλ.

Όπως επίσης έκανε γνωστό κάλπες θα στηθούν στη Ρόδο και την Κω.
Οι εκλογές την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα, ενώ τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου θα ψηφίσουν με επιστολικές ψήφους.  «Οι ψήφοι αυτοί έχουν αποσταλεί από χτες από τα κεντρικά γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου και υπολογίζουμε έως τη Δευτέρα να έχουν φτάσει στις διευθύνσεις των συναδέλφων που μπορούν να ψηφίσουν  και θα πρέπει να είναι στα γραφεία του Επιμελητηρίου έως τις 16 Δεκεμβρίου» δήλωσε ο κ. Μιχαήλ.

Στο πλαίσιο ερωτήσεων από τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με το αν μπορούν να επανέλθουν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά, απάντησε ότι «όσο διατηρούνται οι μειωμένοι συντελεστές στα πέντε νησιά, μπορεί να επανέλθουν με λίγη πίεση, ενώ αν καταργηθούν,  θα είναι πολύ δύσκολο να γίνει η επαναφορά τους».

Αναφερόμενος στα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης τόνισε ότι δημιουργούν ένα κλίμα αποσυμφόρησης της υπερφορολόγησης που παρατηρήθηκε τα χρόνια της κρίσης γιατί έφτασε πλέον στα όρια τη φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων και των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν.

Όπως είπε,  είναι στη σωστή κατεύθυνση και χρειαζόταν αυτό να γίνει γιατί η υπερφορολόγηση δεν οδηγεί πουθενά ενώ αργεί να έρθει και η ανάπτυξη. «Μαζί με διάφορες μεταρρυθμίσεις είναι ένας καλός οδηγός ώστε να αλλάξει σελίδα η χώρα και να πάμε σε γρηγορότερους ρυθμούς ανάπτυξης» κατέληξε ο κ. Μιχαήλ.