Η απώλεια του Βασίλη Καμπουράκη

Γράφει ο Δημήτριος Αρβανίτης
Στρατηγός, επίτιμος γενικός επιθεωρητής στρατού


Για την απώλεια του Βασίλη Καμπουράκη νιώθω αβίαστα την ανάγκη να εκφράσω πρώτα από όλα τη βαθύτατη θλίψη μου και τα θερμότατα συλλυπητήριά μου σε όλους τους οικείους του, ευχόμενος  ο Θεός να τους δίνει κουράγιο και δύναμη και σημειώνοντας ότι η απώλεια των δικών μας ανθρώπων μας σημαδεύει βαθιά και για πάντα. 

Ο εκλιπών ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος με μία έκδηλη και ανυπόκρυπτη ευγένεια και εξέπεμπε έναν ιδιαίτερο σεβασμό και ανυπέρβλητη αξιοπρέπεια ως άτομο. Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής που είχα την τύχη και την τιμή να τον γνωρίσω και να τον αισθάνομαι ως έναν πολύ καλό μου φίλο.

Είχα επίσης την ευκαιρία να συζητήσω αρκετές φορές μαζί του για πολύ ενδιαφέρονται και ευαίσθητα θέματα ως διοικητής της μεραρχίας της Ρόδου και αργότερα διοικητής της ΑΣΔΕΝ.

Αγαπούσε αγνά και με πατριωτική ευαισθησία τις ένοπλες δυνάμεις και αυτό με συγκινούσε ιδιαίτερα. Σε αρκετές δε περιπτώσεις ερχόταν, αθόρυβα πάντα, αρωγός στην όλη προσωπική προσπάθεια και στο έργο μου στα πλαίσια των καθηκόντων μου και της υψηλής ευθύνης που είχα επωμιστεί.

 Εύχομαι ο Θεός να τον αναπαύσει και να δίνει παρηγοριά σε όλη την οικογένειά του. Αιωνία σου η μνήμη αγαπητέ μου φίλε, καλό σου ταξίδι και καλό Παράδεισο.