Το …πολιτισμικό σοκ που έπαθε ένας Ροδίτης ποδοσφαιρόφιλος στο Wembley…

Το …πολιτισμικό σοκ που έπαθε ένας  Ροδίτης ποδοσφαιρόφιλος στο Wembley…

Το …πολιτισμικό σοκ που έπαθε ένας Ροδίτης ποδοσφαιρόφιλος στο Wembley…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 284 ΦΟΡΕΣ

Πολύ πρόσφατα κάποιος φίλος Ροδίτης επισκέφθηκε το …”ναό” του ποδοσφαίρου, το στάδιο Wembley για να παρακολουθήσει ένα από τα παιχνίδια της Αγγλικής Premier League. Και όπως ήταν αναμενόμενο έπαθε το λεγόμενο …πολιτισμικό σοκ!

Όχι μόνο από τη …χλιδή και τη μεγάλη οργάνωση που συνάντησε εντός του γηπέδου αλλά και από τη νοοτροπία όσων ήταν στις εξέδρες. Κάποια στιγμή λοιπόν του έλλειψε ένα τσιγάρο. Το έβγαλε λοιπόν από το πακέτο και το έβαλε στο στόμα, όταν ένιωσε σχεδόν αυτόματα ένα χέρι να του χτυπάει την πλάτη.

Μόλις γύρισε, αντίκρισε έναν τύπο γύρω στα 40, γεμάτος τατουάζ και με σκουλαρίκια να τον κοιτάει κάπως περίεργα και να του λέει, «this is not possible here!». Τον ρώτησε μάλιστα, «where do you come from?».

Ο Ροδίτης σάστισε για λίγο αλλά αντιλήφθηκε ότι θα πρέπει να σεβαστεί τον «κανόνα» και αμέσως έβαλε το τσιγάρο πίσω στο πακέτο. Αν δεν το έκανε, δεν θα κινδύνευε βέβαια η σωματική του ακεραιότητα αλλά προφανώς εν ριπή οφθαλμού θα είχε βρεθεί εκτός γηπέδου για να απολαύσει το τσιγάρο του στην ύπαιθρο, καθώς σε μια πολιτισμένη χώρα, όπως είναι η Αγγλία ασφαλώς και δεν συνάδει με έναν χώρο άθλησης. Η ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Είναι αναγκαίο δε να επισημανθεί πως ο τύπος με τα τατουάζ ήταν ένας απλός φίλαθλος και όχι κάποιος σεκιούριτι ή αστυνομικός. Έχει γίνει συνείδηση δηλαδή και στον απλό τον φίλαθλο κόσμο πως κάποια πράγματα που προσβάλλουν την υγεία των υπολοίπων δεν είναι επιτρεπτά.

Ο συγκεκριμένος τύπος θα μπορούσε (λόγω εμφάνισης) να είναι ένας …χούλιγκαν των Αγγλικών ομάδων (ίσως πράγματι και να ήταν δηλαδή), όμως ακόμα και αυτή η κατηγορία οπαδών έχει συνείδηση και σεβασμό. Περιττό βέβαια να αναφέρουμε ότι στα Ελληνικά γήπεδα κάνει ο καθένας ό,τι θέλει στην εξέδρα, δεν σέβεται τον διπλανό του και αν μάλιστα κάποιος πάει να του κάνει παρατήρηση κινδυνεύει να φάει και ξύλο.

Τα παραπάνω είναι μόνο μια πτυχή του πώς αντιλαμβάνονται τα πράγματα στο εξωτερικό. Αν το αναλύσουμε περισσότερο το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μελαγχολήσουμε και θα χρειαστούμε …ψυχολόγο για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στα γήπεδα της χώρας μας και να παρακολουθούμε παιχνίδια…

Δραγάτης Δημήτρης

Διαβάστε ακόμη

Για ένα «διπλό» στη Θεσσαλονίκη μετά την Πάτρα ο Κολοσσός H Hotels Collection…

Για μια θέση στην τριάδα ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος στην Καλλιθέα

Νίκη παραμονής θέλει ο Διαγόρας σήμερα

ΕΠΣ Δωδεκανήσου: Οι διαιτητές στα παιχνίδια του τοπικού

Γ’ εθνική – 32η αγωνιστική: Σήμερα ο κύριος όγκος των αγώνων

Οι συμμετοχές για τους «Πιγκουίνους» στους κολυμβητικούς αγώνες της Χαλκίδας

Το νέο σημερινό πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα… πιτσιρίκια παίζουν μπάσκετ σήμερα