Για να λάμψει η Ρόδος χρειάζεται το μνημειώδες, ιστορικό και άπλετο φως του Κολοσσού της

Για να λάμψει η Ρόδος χρειάζεται το μνημειώδες, ιστορικό και άπλετο φως του Κολοσσού της

Για να λάμψει η Ρόδος χρειάζεται το μνημειώδες, ιστορικό και άπλετο φως του Κολοσσού της

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 259 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου

Όλοι θέλουμε να λάμψει και να συνεχίζει να λάμπει η Ρόδος μας σε όλους τους τομείς δράσης της, στην παιδεία, στην υγεία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στον τουρισμό και βέβαια στην καθαριότητα, μια διαδικασία δύσκολη και επίπονη και χρειάζεται όμως όχι μόνον χρόνο και χρήμα, αλλά φως, άπλετο φως που μόνον ο Κολοσσός της Ρόδου μπορεί να δώσει.

Η Ρόδος διαθέτει πολλά και σπουδαία μνημεία που διακρίνονται για τη μοναδικότητά τους και την ιστορική τους σπουδαιότητα, όμως όχι μόνον η κοινή γνώμη αλλά και χρηματίσαντες δήμαρχοι, θέλησαν, και ίσως έκαναν μικρά βήματα, ενέργειες και πράξεις για τον Κολοσσό της Ρόδου, χωρίς αποτέλεσμα, υπάρχει διακαής πόθος, αλλά και πολιτιστική ανάγκη για την κατασκευή του, ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου.

Είναι βέβαιον ότι στο γραφείο του δημάρχου ή του αρμοδίου τμήματος πολιτισμού, υπάρχει ογκώδης φάκελος, με μία σειρά από μελέτες, σχέδια, ιστορικές αναφορές και τεχνικές περιγραφές από ειδικούς, που με τις προτάσεις τους, συναινούν όχι μόνον στην αναγκαιότητα κατασκευής του, αλλά και στη δυνατότητα, αφού υπήρξε κατά καιρούς τοπικό και ξένο ενδιαφέρον.

Είναι βέβαιο ακόμη και στη σκέψη μόνον ένα πολύ μεγάλο, ίσως και δύσκολο μνημειώδες έργο, όμως, τεράστιας ιστορικής και πολιτισμικής αξίας, ένα έργο στο οποίο είμαστε κληρονόμοι και που οφείλουμε, έχουμε χρέος στην παγκόσμια ιστορία, αλλά κυρίως στον τόπο μας να αναδείξουμε και μας χρειάζεται, θα βοηθήσει να λάμψει η Ρόδος, στο διεθνές στερέωμα.

Ελπίζω σε κάθε δημοτική αρχή και βέβαια στην παρούσα, να δω να κάνει το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του Κολοσσού της Ρόδου, να το φέρει στην επικαιρότητα, στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο για μια αρχή, που στο τέλος, όπως όλοι λένε είναι το ήμισυ του παντός. Ας τολμήσουμε.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B

Πάνος Δρακόπουλος: «Καρέ της ζωής - Καρέ της μη ζωής και το ανάμεσό τους»

Ιωάννης Βολανάκης: Χαμαικέρασος η λεπτή (Fragaria vesca),κοινώς φράουλα

Φίλιππος Ζάχαρης: Εισβολή στην Ουκρανία: Η δοκιμασμένη σοβιετική προπαγάνδα ως «καταστροφική επιρροή στα μυαλά των ανθρώπων»

Γεώργιος Παπαγεωργίου: Ο αριθμός των ελαφιών μπορεί να υπολογισθεί μόνο με αυτοψίες στα καταφύγιά τους

Mαρία Kαρίκη: Όταν νιώθεις ότι δεν σε καταλαβαίνουν...