Στην τουριστική έκθεση της Πολωνίας οι Λειψοί

Στην τουριστική έκθεση της Πολωνίας οι Λειψοί

Στην τουριστική έκθεση της Πολωνίας οι Λειψοί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 277 ΦΟΡΕΣ

Στην τουριστική έκθεση της Πολωνίας θα λάβει μέρος σήμερα και αύριο ο δήμος Λειψών σε υλοποίηση του προγράμματος προβολής του νησιού.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε μιλώντας στον “Sky Ρόδου” o δήμαρχος Λειψών κ. Φώτης Μάγγος.

Η συμμετοχή στις τουριστικές εκθέσεις όπως εξήγησε ο κ. Μάγγος γίνεται μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
«Φέτος αποφασίσαμε να λάβουμε μέρος στην τουριστική έκθεση της Πολωνίας. Λάβαμε μέρος στην WTM στο Λονδίνο αλλά και στην Philoxenia στη Θεσσαλονίκη. Στις διοργανώσεις αυτές στείλαμε εκπροσώπους», δήλωσε ο κ. Μάγγος.

Ουσιαστικά όπως τόνισε ο δήμαρχος Λειψών γίνεται άνοιγμα στην τουριστική αγορά της Πολωνίας
«Σε αυτές τις χώρες οι πολίτες προτιμούν να κάνουν διακοπές όταν το κλίμα τους είναι πολύ βαρύ. Θέλουν να μετριάσουν τις συνέπειες του χειμώνα. Στοχεύουμε τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου», είπε ο κ. Μάγγος.
Προσπάθεια γίνεται και για συμμετοχή στην αγορά του Ισραήλ .

«Το 2020 θα γίνει παρουσία στην τουριστική έκθεση στο Μιλάνο. Με αυτή την κίνηση κάνουμε άνοιγμα στην Ιταλική τουριστική αγορά. Το μειονέκτημα είναι πως οι Ιταλοί κάνουν διακοπές από τις 20 Ιουλίου έως το τέλος Αυγούστου. Υπάρχει και ένα ποσοστό Ιταλών που ταξιδεύουν και άλλους μήνες του έτους», τόνισε ο κ. Μάγγος.

Σε ερώτηση σχετικά με τη έκβαση της τουριστικής σεζόν ο δήμαρχος Λειψών δήλωσε:
«Πέρσι πήγαμε καλά. Φέτος αν δεν έχουμε αύξηση, θα αγγίξουμε τα περσινά δεδομένα και αυτό είναι θετικό».
Ο κ. Μάγγος αναφέρθηκε όμως και στο μεταναστευτικού με αφορμή τις αποφάσεις της κυβέρνησης και τις αντιδράσεις σε Κω και Λέρο για την δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων.

«Στην Κω και τη Λέρου τους έκατσε ο κλήρος. Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Αφορά όλη τη χώρα που δυσφημίζεται. Πιστεύω ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή στο επίπεδο της φύλαξης, της παροχής ασύλου και της δημιουργίας προναχωρησιακών κέντρων θα έχουν θεαματικά αποτελέσματα. Ο κλήρος έπεσε σε δύο νησιά για να σηκώσουν το βάρος. Δεν υπάρχει περίπτωση άλλα νησιά να δεχθούν αυτό βάρος . Η διαχείριση το προβλήματος είναι δύσκολη».

Ακόμη ο κ. Μάγγος αναφέρθηκε στην ενίσχυση του ιατρείου των Λειψών. Από τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί φαίνεται πως θα αναλάβει καθήκοντα σύντομα εκεί οπλίτης γιατρός.

Διαβάστε ακόμη

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες