Μόλις 378 τουρίστες ήρθαν τον Νοέμβριο στο νησί μας

Μόλις 378 τουρίστες ήρθαν τον Νοέμβριο στο νησί μας

Μόλις 378 τουρίστες ήρθαν τον Νοέμβριο στο νησί μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 455 ΦΟΡΕΣ

Ανακοινώθηκαν χθες από τη Fraport Greece τα στοιχεία της τουριστικής κίνησης στο αεροδρόμιο της Ρόδου για τον Νοέμβριο σύμφωνα με τα οποία σημειώθηκε μία μείωση σε ποσοστό 58,9%.

Από την καταγραφή που έγινε, προέκυψε συγκεκριμένα ότι τον προηγούμενο μήνα ήρθαν στη Ρόδο μόλις 378 άτομα έναντι 919 τον ίδιο μήνα πέρσι.

Πιο αναλυτικά, ήρθαν 110 τουρίστες από τη Μεγάλη Βρετανία, 175 από τη Γερμανία, 22 από τη Γαλλία και συνολικά 71 άτομα από άλλες χώρες.

Όπως ήταν φυσικό, η κίνηση στο αεροδρόμιο “ΔΙΑΓΟΡΑΣ” επικεντρώθηκε στις αναχωρήσεις των τουριστών, οι οποίες σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα ήταν αυξημένες.

Το μήνα που μας πέρασε αναχώρησαν από τη Ρόδο για τις πατρίδες τους και οι τελευταίοι τουρίστες που ανήλθαν σε 12.373 άτομα.

Πριν από ένα χρόνο, οι τουρίστες που έκαναν διακοπές τον Νοέμβριο στο νησί μας και αναχώρησαν από αυτό με πτήσεις τσάρτερ ήταν λιγότεροι και συγκεκριμένα 10.993 άτομα. Φέτος δηλαδή ήταν μεγαλύτερος ο αριθμός των τουριστών που παρέμειναν για διακοπές στη Ρόδο τον Νοέμβριο.

Από τη σύγκριση των στοιχείων προκύπτει ότι μέσω του αεροδρομίου μας διακινήθηκαν (ήρθαν και έφυγαν) το διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Νοέμβριο συνολικά 4.738.000 άτομα, αριθμός που κυμάνθηκε ακριβώς στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις, εκεί είχαμε μείωση σε ποσοστό 2,7%, καθώς για το παραπάνω διάστημα εξυπηρετήθηκαν (αφίξεις και αναχωρήσεις) από το “ΔΙΑΓΟΡΑΣ” 29.554 πτήσεις, ενώ πέρσι το ίδιο διάστημα εξυπηρετήθηκαν 30.367 πτήσεις.

Στις γραμμές εσωτερικού, η διακίνηση επιβατών κατέγραψε μείωση σε ποσοστό 3,2%, καθώς ο αριθμός τους ανήλθε σε 747.724 άτομα έναντι 772.556 πέρσι. Συνολικά μέσω του “ΔΙΑΓΟΡΑΣ” διακινήθηκαν φέτος το εντεκάμηνο 5.485.852 άτομα έναντι 5.510.103 πέρσι.

Διαβάστε ακόμη

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ

Γ. Κάππα: Η σεζόν στη Ρόδο έχει ξεκινήσει με ικανοποιητικά στοιχεία

Συνεχείς ακυρώσεις στα νησιά από επαγγελματικά θαλαμηγά σκάφη

Γ. Χατζημάρκος: Ιστορική ημέρα η χθεσινή για τον Ευρωπαϊκό Τουρισμό