Επιτυχημένη η παρουσία του νησιού στην τουριστική έκθεση Βαρσοβίας

Επιτυχημένη η παρουσία του νησιού  στην τουριστική έκθεση Βαρσοβίας

Επιτυχημένη η παρουσία του νησιού στην τουριστική έκθεση Βαρσοβίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 750 ΦΟΡΕΣ

Στην «5η Grecka Panorama – Greek Food Show 2019», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 7 και 8 του μήνα, στο μεγάλο Εθνικό Στάδιο PGE Narodowy της Βαρσοβίας, συμμετείχε και φέτος ο Δήμος Ρόδου, μετά και την επί σειρά ετών επιτυχημένη, κατά γενική ομολογία, παρουσία της Ρόδου στην αφιερωμένη αποκλειστικά και μόνον στην Ελλάδα, Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Πολωνίας.

Ήταν μία διεθνής τουριστική έκθεση αφιερωμένη αποκλειστικά στην Ελλάδα, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της, ενώ παράλληλα με την έκθεση τουρισμού παρουσιάστηκε για 4η φορά και η “The Greek Food Show” με θέμα τα ελληνικά προϊόντα και την πλούσια ελληνική γαστρονομική παράδοση.

Στόχος ήταν η ανάδειξη των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων μέσα από γευσιγνωσίες, μαγειρικές επιδείξεις, γευστικές δοκιμές αλλά και πωλητήρια παραδοσιακών προϊόντων σε τιμές διαθέσιμες μόνο τις ημέρες της έκθεσης.

Ο Δήμος Ρόδου εκπροσωπήθηκε στην έκθεση μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και την προϊσταμένη του Βεατρίκη Σέρβου και φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου. Σημειώνεται ότι στην έκθεση της Βαρσοβίας βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης και ο αντιδήμαρχος τουριστικής ανάπτυξης Κώστας Ταρασλιάς.

Οι Πολωνοί που προγραμματίζουν τις διακοπές τους για το νησί του ήλιου επιλέγουν τον Μάιο και τον Ιούνιο ως περίοδο διακοπών με το μεγαλύτερο οργανισμό της Πολωνίας το GRECOS TRAVEL να επισημαίνει ότι επιλέγουν πακέτα που δεν περιλαμβάνουν all inclusive διότι δεν θέλουν να δεσμεύονται απο τις ωρες φαγητού του ξενοδοχείου αλλα να επιλέγουν εκείνοι το φαγητό τους με την παραδοσιακή κουζίνα των μικρων εστιατορίων του νησιού.
Στην έκθεση υπήρχαν σημαντικές συμμετοχές απο Ρόδιους επιχειρηματίες, οπως ο κ. Απόστολος Δημέλης που παρουσίασε ροδιακό ελαιόλαδο, η γεύση του οποίου και το άρωμα του κέρδισε τους επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να γευτούν το αυθεντικό extra παρθένο ελαιολαδο του νησιού. Μάλιστα, επιχειρηματίες της χώρας έδειξαν ενδιαφέρον για εξαγωγή του λαδιού στην Πολωνία.

Επίσης, για πρώτη φορά το ουζο της Ρόδου «Σιφωνιός» παρουσιάστηκε στην έκθεση και μάλιστα τα δείγματα της γευσιγνωσίας εξαντλήθηκαν απο την πρωτη μέρα της έκθεσης. Επίσης, ο Θαλασσιος τουρισμός, αγαπημένη συνήθεια των Πολωνών προβλήθηκε στην έκθεση και μάλιστα υπήρχε παρουσία του Aegean yachting festival που θα πραγματοποιηθεί 24 με 27 Απριλίου 2020 στη Ρόδο. Ο εκπρόσωπος του φεστιβάλ κύριος Αναστάσιος Κωνσταντάρος εκανε μάλιστα και δηλώσεις για αυτήν τη διοργάνωση στη Ρόδο.

Διαβάστε ακόμη

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες