Η Πάτμος επιδιώκει την επιμήκυνση της σεζόν

Η Πάτμος επιδιώκει την επιμήκυνση της σεζόν

Η Πάτμος επιδιώκει την επιμήκυνση της σεζόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 420 ΦΟΡΕΣ

Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου είναι από τις προτεραιότητες που βάζει η νέα δημοτική αρχή Πάτμου, στοχεύοντας πάντα στην προσέλκυση ποιοτικών τουριστών.


Όπως δήλωσε χτες ο δήμαρχος Πάτμου Λευτέρης Πέντες, το νησί βασίζεται κατά βάση στον θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό, ενώ βαρύτητα θα δοθεί και στον γαστρονομικό τουρισμό στοχεύοντας να αυξηθεί η κίνηση κατά τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.


Σε ότι αφορά την εκτέλεση των έργων ο δήμαρχος τόνισε ότι μεγάλη είναι η βοήθεια που παρέχει η περιφέρεια λέγοντας συγκεκριμένα: «βασιζόμαστε πολύ στις υπηρεσίες της περιφέρειας καθώς είμαστε υποστελεχωμένοι, η γραφειοκρατία είναι τεράστια παρ’ όλα αυτά φτιάχνουμε ένα τεχνικό πρόγραμμα που θεωρούμε ότι είναι υλοποιήσιμο.
Ως προτεραιότητα έχουμε βάλει την κοινωνική πολιτική, υψηλότερα από όλα είναι όμως ο τουρισμός ώστε να μπορέσουμε να αναπτυχθούμε άρτια. Η Πάτμος είναι ένα ισχυρό brand name και οφείλουμε να το επικοινωνήσουμε όπως πρέπει να δούμε πως θα επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο για αυτό ναι μεν έχουμε ποιοτικό τουρισμό αλλά χρειάζεται μία διεύρυνση.


Το νησί είναι ένας μη μαζικός προορισμός με ποιοτικά χαρακτηριστικά και έχουμε ως βάση το θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό, είναι η κρουαζιέρα που αποτελεί έναν σημαντικό συντελεστή ανάπτυξης τουριστικής και ο γαστρονομικός τουρισμός και μάλιστα έχουμε βάλει στον προγραμματισμό μας να αναβιώσουμε το φεστιβάλ γεύσης και παράδοσης που σταμάτησε τα τελευταία χρόνια.


Οργανώνουμε επίσης δράσεις που θα μας δώσουν το έναυσμα για να αναπτύξουμε και την περίοδο Μάιο Ιούνιο που είναι αισθητά μειωμένη η κίνηση την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον, ενώ το ίδιο θα κάνουμε και για το Σεπτέμβρη και Οκτώβρη.


Σε ότι αφορά την κοινωνική πολιτική έχουμε σκοπό να αναπτύξουμε κοινωνικές υπηρεσίες που δεν υπήρχαν μέχρι σήμερα, ενώ ο παιδικός σταθμός και η δημιουργία του βρίσκεται σε ένα πολύ καλό στάδιο» είπε ο δήμαρχος Πάτμου.

Διαβάστε ακόμη

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη