Στον ενιαίο Δήμο της νήσου Ρόδου όλοι οι κάτοικοι Δημότες είναι ισότιμοι


Γράφει ο
Γεώργιος Β. 
Παπαγεωργίου

 

Ο ενιαίος Δήμος Ροδίων, έχει επιφορτισθεί αποκλειστικά και υπεύθυνα την διαχείρησιν και Διοίκησιν του Δήμου και κυρίως τη μορφή, την ποιότητα και την ποσότητα παροχής όλων των ειδών, σε όλους τους δημότες κατοίκους ισότιμα και ισάξια ή είναι κάτοικος της πόλης Ρόδου ή οποιασδήποτε μικρής ή μεγάλης κοντινής η απομακρυσμένης Κοινότητας.

Αναφέρομαι με αφορμή το γεγονός των συνεχών και χωρίς αποτέλεσμα κινητοποιήσεων των κατοίκων της Ν. Ρόδου και του χωριού μου Βάτι, αναφορικά κυρίως με το πολύ σημαντικό θέμα της υγείας των κατοίκων και ειδικότερα στην ανάγκη πλήρους λειτουργείας του ιατρείου στο Γεννάδι, το οποίο προ πέντε περίπου ετών δεν διέθετε ούτε ένεση για να κάνει αμέσως σε ένα νέο που τον τσίμπησε σκορπιός, πήγαν στην Απολακκιά.


Ανεξαρτήτως αυτού, το υπάρχον προσωπικό σήμερα κατέβαλε αξιόλογες προσπάθειες για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες και βέβαια είναι ενθαρυντικά τα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Τουρισμού, ο δικός μας, κ. Κόνσολας, αλλά και οι προσπάθειες που κατέβαλαν όλοι οι βουλευτές, περιφερειάρχης και Δήμαρχος, όμως ο χρόνος και οι ανάγκες πίεζαν.


Όταν κάποιοι αποφάσιζαν για ενιαίο Δήμο στο νησί της Ρόδου, έπρεπε να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και τις αυξημένες ανάγκες σε βασικά θέματα - παροχές υπηρεσιών, όπως υγείας, παιδείας, ύδρευσης, αποχέτευσης, φωτισμού, καθαριότητας, οδικού δικτύου και συγκοινωνιών και άλλα χρόνια μικρά ή μεγάλα προβλήματα, γνωρίζω ότι είναι δύσκολα όμως πολύ αναγκαία.


Ενθυμούμαι και ομολογώ ότι όταν π.χ. το χωριό μου Βάτι, ήτο κοινότητα, ο κοινοτάρχης, το κοινοτικό Συμβούλιο και όλοι οι κάτοικοι με αυξημένα τα αισθήματα αλληλεγγύης και εθελοντισμού, αντιμετωπίζαμε τις όποιες δυσκολίες και τα προβλήματα με ανάλογη για την τότε εποχή επιτυχία και πιστεύω ότι και σήμερα ο Δήμος Ροδίων οφείλει να στηρίξει τις κατά τόπους Διοικήσεις (τοπικά συμβούλια) που τα αποτελλούν ικανοί συνδημότες μας για να αντιμετωπίσουν με θάρρος και να δώσουν λύσεις στα τοπικά θέματα.


Όλοι οι δημότες είναι ίσοι, στα δικαιώματα αλλά βέβαια και στις υποχρεώσεις.