Γ. Χατζημάρκος: Δεν ευθύνεται η περιφέρεια για το πρόβλημα με τα ελαιοτριβεία

Γ. Χατζημάρκος: Δεν ευθύνεται η περιφέρεια για το πρόβλημα με τα ελαιοτριβεία

Γ. Χατζημάρκος: Δεν ευθύνεται η περιφέρεια για το πρόβλημα με τα ελαιοτριβεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1399 ΦΟΡΕΣ

Οργανωμένη προπαγάνδα κατήγγειλε χθες ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Πυρά εναντίον όσων κατηγορούν αδίκως την περιφέρεια ότι ευθύνεται για το αδιέξοδο, το οποίο έχει δημιουργηθεί με τη λειτουργία των ελαιοτριβείων, εξαπέλυσε χθες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζημάρκος παρενέβη στο θέμα, και αφού είπε ότι η περιφέρεια έχει καθαρό το μέτωπο της και πολιτικά και ηθικά, τόνισε ότι οι άνθρωποι που κατήγγειλαν στο παρελθόν τις υπηρεσίες της για το έργο τους, οι ίδιοι τις καταγγέλλουν και τώρα επειδή δεν κάνουν, όπως είπε τα στραβά μάτια για να παρανομούν.

«Εκατοντάδες μικροί εισαγγελείς που κατοικούν σε αυτό τον τόπο έβγαλαν την απόφαση ότι φταίει η περιφέρεια. Οι πάντες μιλάνε γιατί όλοι γνωρίζουν το θέμα εξαιρετικά, όπως γίνεται συνήθως και κατηγορούν την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου για την ταλαιπωρία που έχουν οι παραγωγοί στην εξυπηρέτησή τους από τα ελαιοτριβεία.

Πρόσφατα τοποθετήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης στο θέμα και είπε ότι η περιφέρεια δεν εκβιάζεται. Δέχθηκα από πολύ κόσμο ερωτήσεις τι σημαίνει αυτό. Η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου είναι ο φορέας που αδειοδοτεί τα ελαιοτριβεία.

Για να αδειοδοτηθούν πρέπει να ικανοποιούν σειρά παραμέτρων που ορίζει ο νόμος» δήλωσε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Αν υπάρχει σήμερα μία μονάδα πληροί τις προδιαγραφές θα χαρώ να μας παρουσιάσουν τα στοιχεία και να απαντήσουμε γιατί. Το θέμα ξεκίνησε στην περιοχή μας πριν από μερικά χρόνια όταν δεκάδες καταγγελίες έγιναν μεταξύ των ιδιοκτητών ελαιοτριβείων για τις οποίες χρειάστηκαν χιλιάδες ώρες από τη διοίκηση από εμάς να είμαστε εκεί για να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες.
Μας ελέγχουν εισαγγελείς, επιθεωρητές και ελεγκτές δημόσιας διοίκησης.

Το πόρισμα της δημόσιας διοίκησης έχει βγει για το αν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Αυτό δεν ενδιαφέρει κανέναν γιατί έχουμε την πιο οργανωμένη για ακόμα μία φορά προπαγάνδα κατασυκοφάντησης της περιφέρειας από συγκεκριμένους ανθρώπους που συνήθως είναι οι καταγγέλλοντες, συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης που με επαγγελματικό τρόπο πολύ μεθοδικά συκοφαντούν την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου για το παραμικρό και για ακόμα μία φορά βρήκαν το φταίχτη ότι είναι η περιφέρεια…»

Αναφορά έκανε ο κ. Χατζημάρκος στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε και στο θέμα του πυρηνελαιουργείου το οποίο όπως έκανε γνωστό, ενώ, είχε σφραγιστεί από τις υπηρεσίες της, σήμερα λειτουργεί!
«Έχουμε καταγγέλλοντα ότι λειτούργησε μονάδα, η οποία ήταν σφραγισμένη από εμάς εδώ και δύο χρόνια με μολυβδοσφραγίδα, την παραβίασαν λειτούργησαν τη μονάδα οι ίδιοι άνθρωποι που στην εισαγγελία μας έχουν καταγγείλει πολλάκις ότι δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας.

Εμείς τι πρέπει να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Αναφέρομαι στο πυρηνελαιουργείο. Σφραγισμένο από την περιφέρεια πάνε και παραβιάζουν τη μολυβδοσφραγίδα… Από ποιους λειτουργεί αυτό σήμερα και ποιος είναι ιδιοκτήτης; Η ΕΑΣΔ. Εδώ και χρόνια ξέρει το πρόβλημα. Φταίει; Όχι κανείς δε φταίει σε αυτό τον τόπο, μόνο η περιφέρεια φταίει. Έιναι ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν τους κανόνες εδώ και χρόνια, έχουμε κάνει τα αδύνατα δυνατά να τους βοηθήσουμε να αδειοδοτηθούν γι’ αυτό είμαστε η μοναδική περιφέρεια στην Ελλάδα με αυτό το ποσοστό των αδειοδοτημένων ελαιοτριβείων» είπε ο περιφερειάρχης, ενώ αναφέρθηκε και στη λαϊκή συνέλευση που διοργανώθηκε στον Αρχάγγελο από τον πρόεδρο της κοινότητας, λέγοντας τα εξής:

«Χθες είδα πρόσκληση σε ένα χωριό γιατί σε εμάς δεν εστάλη που λέει θέλουμε να μιλήσουμε και καλούμε το χωριό σε λαϊκή συνέλευση, καλούμε την περιφέρεια και το δήμο να βρεθούν προ των ευθυνών τους, όπως καλούμε και την εισαγγελία. Είστε πάρα πολύ έξυπνοι άνθρωποι… καλέσατε τις εισαγγελικές αρχές γιατί νομίζετε ότι έχουμε παραβιάσει το καθήκον μας. Γιατί δεν ενδιαφέρεται κανένας για το πρόβλημα. Και το λέω αυτό κοιτώντας τους στα μάτια και λέγοντας ντροπή τους, τους ενδιαφέρει μόνο το πολιτικό αίμα, να ρίξουν το φταίξιμο στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου.

Η περιφέρεια έχει πολύ καθαρό το μέτωπο της και πολιτικά και ηθικά. Και οι ίδιοι άνθρωποι που μας κατήγγειλαν με πολύ βαριές καταγγελίες εμάς και όλο το υπηρεσιακό προσωπικό, από τους ίδιους καταγγέλλεται τώρα ότι δεν κάνουμε τα στραβά μάτια για να παρανομούν αυτοί που μας κατήγγειλαν βάζοντας μπροστά τους παραγωγούς μας.

Για τους παραγωγούς έχουμε κάνει τα πάντα και θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα. Έχω να πω σε όλους αυτούς που συκοφαντούν την περιφέρεια και σε αυτά τα μέσα που κατ’ επάγγελμα, το κάνουν δηλαδή με αμοιβή, να συκοφαντούν την περιφέρεια, τα πορίσματα όλων είναι στη διάθεσή τους».

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία οχημάτων και μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών στην περιοχή Τσαΐρι λόγω έργων

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες