Eκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου Ρόδου στην Κωνσταντινούπολη

Eκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου Ρόδου στην Κωνσταντινούπολη

Eκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου Ρόδου στην Κωνσταντινούπολη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 585 ΦΟΡΕΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η Διεθνής Συνάντηση εκπαιδευτικών με συμμετοχή του 2ου Γυμνασίου Ρόδου, ως συντονιστή του σχεδίου 2019-1-EL01-KA229-063034, με θέμα: «Integration by smart strategies» (Ενσωμάτωση με έξυπνες στρατηγικές), στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εrasmus+ «ΚΑ229 – Συμπράξεις Ανταλλαγών Μεταξύ Σχολείων».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στο σχολείο Sultangazi Istiklal Ilkokulum από 1 έως 7 Δεκεμβρίου 2019. Σε αυτήν συμμετείχαν 5 εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου Ρόδου και 20 εκπαιδευτικοί από τέσσερις επιπλέον χώρες: Ρουμανία, Πολωνία, Ιταλία και Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης συνάντησης, η οποία ήταν και η εναρκτήρια, τέθηκαν οι όροι και το πλαίσιο ανάπτυξης του σχεδίου, συμφωνήθηκαν οι διαδικασίες υλοποίησής του, καθορίστηκαν οι υποχρεώσεις των συμμετεχόντων και ανταλλάχθηκαν απόψεις και ιδέες σε περιβάλλον γόνιμου διαλόγου και συνεργατικού πνεύματος.

Επίσης, έλαβαν χώρα ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους χώρους του φιλοξενούντος σχολείου (παρουσιάσεις σχολείων και πόλεων, παρακολούθηση μαθημάτων), αλλά και επιμορφωτικές και πολιτισμικές επισκέψεις στα αξιοθέατα της πόλης και σε χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης εκπαίδευσης και συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή της περιφέρειας, ο οποίος υποδέχθηκε τους εκπαιδευτικούς με ενθουσιασμό.

Οι συζητήσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος περιστράφηκαν γύρω από τον άξονα της θεματικής του σχεδίου, δηλαδή γύρω από την επιλογή ή την εύρεση των ευχερέστερων και καταλληλότερων στρατηγικών και εκπαιδευτικών πρακτικών, με σκοπό τη μεγαλύτερη δυνατή ενεργό συμμετοχή και την παροχή κινήτρων στους μαθητές και δη στους πιο αδύναμους ή αδιάφορους, ώστε να εμπλέκονται στη μαθησιακή διαδικασία και γενικότερα στις δραστηριότητες της σχολικής κοινότητας.

Η εκπαιδευτική συνάντηση ήταν πλούσια σε εμπειρίες και γνώσεις αλλά και σε επίπεδο επικοινωνίας και ανάπτυξης δεσμών φιλίας και συνεργασίας, θέτοντας τις βάσεις για τη δημιουργία μιας διεθνούς εκπαιδευτικής κοινότητας, με πολλαπλασιαστικό αντίκτυπο στους μαθητές μας.

Η επόμενη εκπαιδευτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 13 Μαρτίου 2020 στη Ρόδο, οπότε και το 2ο Γυμνάσιο θα υποδεχθεί εκπαιδευτικούς από τις προαναφερθείσες χώρες.

Διαβάστε ακόμη

Ελεονώρα Ζουγανέλη: Αξιοποίηση του λογισμικού του EyeHarp στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου

Υλοποίηση επιμορφωτικού προγράμματος Erasmus+ στη Σεβίλλη από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Αναβάλλεται το αυριανό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής

Συμμετοχή εκπαιδευτικών του 12ου Δημοτικού Σχολείου σε πρόγραμμα στην Τενερίφη

«Από την Εφηβεία στην Ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες» - Ανοικτή εκδήλωση στο 1ο ΓΕΛ Ρόδου

Πρωτιά για το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μαθητές από τη Σεβίλλη της Ισπανίας στο Καζούλλειο - 2ο ΓΕ.Λ. Ρόδου