Προσπάθεια για αγώνα δρόμου στον Αρχάγγελο

Μετά από αρκετά χρόνια γίνεται μια σημαντική κίνηση για τη διοργάνωση αγώνα δρόμου στον Αρχάγγελο με τη συνεργασία ανθρώπων ευαισθητοποιημένων στο κομμάτι του αθλητισμού, συλλόγων εκεί και φορέων.

Η όλη διοργάνωση βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και ουσιαστικά καταρτίζεται ένα πλάνο για το πώς μπορεί να γίνει ελκυστική και να έχει φυσικά αρκετές συμμετοχές δρομέων που θα ευχαριστηθούν τη διαδρομή πάνω απ’ όλα.

Εάν όλα κυλήσουν όπως πρέπει, η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι στην πλατεία του χωριού όπου βρίσκονται τα σχολεία, με τους δρομείς να έχουν κατεύθυνση κατ’ αρχάς προς τη Ρόδου-Λίνδου έως τον κόμβο στη διασταύρωση προς Αίθωνα. Από εκεί θα επιστρέφουν ξανά μέσα στο χωριό και θα στρίβουν αφού φτάσουν στην πλατεία, στο δρόμο προς Στεγνά, για να κάνουν εκεί νέα αναστροφή στον κόμβο πριν τη μεγάλη κατηφόρα, φτάνοντας ξανά στην πλατεία.

Η διαδρομή αυτή είναι 5χλμ. και οι συμμετέχοντες θα την κάνουν δυο φορές, ώστε να συμπληρωθεί η απόσταση των 10χλμ., όπως θα προβλέπεται από τους διοργανωτές. Η επικρατέστερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή του αγώνα αυτού είναι η 22η Μαρτίου του 2020, ημέρα Κυριακή, που μπορεί να έχει και εορταστικό χαρακτήρα, αφού ο Αρχάγγελος θα έχει πια έναν δρομικό αγώνα «σήμα κατατεθέν» για την περιοχή. Αυτό το διάστημα γίνεται ό, τι είναι δυνατό, προκειμένου να σταλούν τα αιτήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση και την Τροχαία, πάντα σε συνεννόηση με την ΕΑΣ Δωδεκανήσου, αφού αυτή εγκρίνει τους αγώνες, αν πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Το επόμενο διάστημα θα υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για τον αγώνα, που αν γίνει, θα έχει μια ιδιαιτερότητα αφού θα διεξαχθεί εντός του χωριού, γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους διοργανωτές προς αποφυγή απροόπτων…