Εκδήλωση για τις εξελίξεις  στη νοτιοανατολική Μεσόγειο

Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνει σήμερα Τετάρτη 11 του μήνα στις 6.30 το απόγευμα στο Νεστορίδειο Μέλαθρο εκδήλωση με θέμα «Η ιμπεριαλιστική εμπλοκή και οι επικίνδυνες εξελίξεις στο Αιγαίο και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο». Ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της ελληνικής επιτροπής για τη διεθνή ύφεση και ειρήνη Σταύρος Τάσσος.

Με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση τα μέλη της ροδιακής επιτροπής ειρήνης Κλεόβουλος Παπακωνσταντίνου και Πάρις Παπαθεοδώρου, με δηλώσεις τους στα μέσα ενημέρωσης κάλεσαν τους πολίτες να παραβρεθούν, καθώς θα τους δοθεί η ευκαιρία να ακούσουν σημαντικά πράγματα γύρω από το τι συμβαίνει σήμερα και να λύσουν τυχόν απορίες που έχουν για τα τεκταινόμενα στην περιοχή μας.

«Οι εξελίξεις που έχουμε την τελευταία περίοδο στη Μεσόγειο με την αυξημένη προκλητικότητα της Τουρκίας και τις διεκδικήσεις της αλλά και τη συμφωνία που έκανε με τη Λιβύη δημιουργούν τεράστια προβλήματα στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Οι εξελίξεις αυτές δεν είναι άσχετες με τις συμφωνίες που έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση με το ΝΑΤΟ και τους Αμερικάνους. Σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα γι’ αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζουμε» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου τονίζοντας ότι η συμφωνία με τη Λιβύη εξαφανίζει ουσιαστικά νησιά του Αιγαίου, την υφαλοκρηπίδα, και την οικονομική ζώνη της περιοχής με στόχο να δημιουργήσει νέες διεκδικήσεις σε όλη την περιοχή.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαθεοδώρου δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
Ο μεγάλος αριθμός προσφύγων-μεταναστών που αυξάνεται συνεχώς έχει αιτία τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Άμεσο αποτέλεσμα της άθλιας συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας είναι η μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα-αποθήκη προσφύγων και μεταναστών.
Η έλλειψη στοιχειώδους στέγασης, ο υποσιτισμός, η απουσία σε πολλές περιπτώσεις στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και πρόληψης, οι επιδημίες, ακόμα και ο θάνατος μικρών παιδιών στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), είναι γεγονότα που έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό με τα ΚΥΤ-φυλακές που αποφάσισε η κυβέρνηση, σημαίνουν μονιμοποίηση και μαζικοποίηση του απαράδεκτου εγκλωβισμού ανθρώπων που θέλουν να φύγουν από τη χώρα μας.
Ο αγώνας για τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών, ο αγώνας για την ανακούφιση των νησιών μας από τα προβλήματα που προκύπτουν από τον εγκλωβισμό δυσανάλογα μεγάλου πληθυσμού σε άθλιες συνθήκες, συνδέεται με την πάλη για την εξάλειψη των αιτιών που προκαλούν τους πολέμους, την προσφυγιά, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Γι’ αυτό ο αγώνας πρέπει να στρέφεται κατά των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, ενάντια στην ανάπτυξη στρατιωτικών βάσεων του ΝΑΤΟ και της συμμετοχής της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.