Παρέμεινε η κάθειρξη των 48 ετών για τους τρεις Ρουμάνους τσαντάκηδες

Παρέμεινε η κάθειρξη των 48 ετών για τους τρεις Ρουμάνους τσαντάκηδες

Παρέμεινε η κάθειρξη των 48 ετών για τους τρεις Ρουμάνους τσαντάκηδες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 540 ΦΟΡΕΣ

Την πρωτόδικη ποινή που τους είχε επιβληθεί διατήρησαν και στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου οι τρεις Ρουμάνοι που κατηγορούνται για την αφαίρεση τσαντών από λουόμενους στο Φαληράκι της Ρόδου, καθώς η έφεσή τους απορρίφθηκε.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο απέρριψε ως εκπρόθεσμη την έφεση που είχαν ασκήσει οι τρεις αλλοδαποί ηλικίας 43, 40 και 33 ετών αντίστοιχα και ως εκ τούτου, διατηρείται η συνολική ποινή κάθειρξης των 48 ετών που έχουν καταδικαστεί.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, τον Ιανουάριο του 2016, οπότε και οι τρεις αλλοδαποί αν και δεν εμφανίστηκαν ενώπιον του δικάστηκαν ωσεί παρόντες και καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 16 ετών έκαστος, με τις εφέσεις να μην έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

Ωστόσο η «δραστηριότητά» τους είχε αναπτυχθεί πριν από εννέα χρόνια στο νησί μας. Τότε, εξιχνιάστηκε και η υπόθεση από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι αλλοδαποί διέμεναν σε ξενοδοχείο στην Παλιά Πόλη και τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010 ο 43χρονος και ο 40χρονος μετέβησαν σε ξενοδοχείο του Φαληρακίου. Εκεί στις 3 περίπου τα ξημερώματα βρήκαν την ευκαιρία και από το χώρο της πισίνας, αφαίρεσαν την τσάντα από 45χρονη Ολλανδέζα τουρίστρια η οποία περιείχε το ποσό των 90 ευρώ και δύο πιστωτικές κάρτες. Το περιστατικό αντιλήφθηκαν υπάλληλοι του ξενοδοχείου, οι οποίοι αμέσως ειδοποίησαν την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, προσωπικό της οποίας συνέλαβε τους δράστες.

Σε έρευνα που διενήργησαν οι αστυνομικοί στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν οι Ρουμάνοι, βρήκαν μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα ipod τα οποία κατασχέθηκαν. Σε ό,τι αφορά τον 33χρονο είχε τραπεί σε φυγή και συνελήφθη την επόμενη μέρα το πρωί στο λιμάνι της Ρόδου, την ώρα που ετοιμάζονταν να αναχωρήσει από το νησί μας.

Από την προανάκριση που έκαναν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι οι δράστες είχαν αφαιρέσει και την Κυριακή 1 Αυγούστου 2010 από το ίδιο ξενοδοχείο στο Φαληράκι με την ίδια μέθοδο, τις μπλούζες και τα αντηλιακά και 50 ευρώ, από 38χρονη Γερμανίδα τουρίστρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενοι από τους αστυνομικούς ο 33χρονος είχε ισχυριστεί πως όποια αντικείμενα βρέθηκαν στο δωμάτιό τους τα είχε αγοράσει από άγνωστο νεαρό άτομο μερικές μέρες πριν στο νησί μας, έναντι του ποσού των 50 ευρώ, ενώ και οι τρεις είχαν αρνηθεί ότι έχουν την παραμικρή εμπλοκή στην υπόθεση.

Σε βάρος τους είχαν ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες κλοπές από δράστες που είχαν συνενωθεί για να διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και μετά της απολογίες της και οι τρεις Ρουμάνοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 500 ευρώ έκαστος.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο