Σε συνέλευση καλούνται οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου

Σε συνέλευση καλούνται οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου

Σε συνέλευση καλούνται οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 274 ΦΟΡΕΣ

Για τα θέματα υγείας και για τις ζημιές από τις πλημμύρες

Σε συνέλευση καλεί τους κατοίκους της Νότιας Ρόδου, το προσεχές Σάββατο, η επιτροπή αγώνα.


Η συνέλευση θα γίνει στις 5.30 μ.μ. στο δημαρχείο Γενναδίου με βασικά θέματα συζήτησης την κατάσταση στον τομέα της υγείας και τις αποζημιώσεις για τις πλημμύρες. Σε ανακοίνωσή της η επιτροπή αγώνα της Νότιας Ρόδου αναφέρει τα εξής:
“Όταν παίρνει φωτιά καιγόμαστε, όταν βρέχει πνιγόμαστε και όταν αρρωστήσουμε πεθαίνουμε στον δρόμο. Κοντεύουν Χριστούγεννα και τα παιδιά μας είναι ακόμη χωρίς δασκάλους και καθηγητές. Τελικά η κανονικότητα επέστρεψε στη χώρα μας!

Η ανάπτυξη και οι επενδύσεις ήρθαν στην περιοχή μας τη Νότια Ρόδο, το success story είναι εδώ, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ επενδύσεις τα τελευταία χρόνια, νέα υπερπολυτελή ξενοδοχεία ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Τι φταίει όμως και η ζωή μας σε όλα τα επίπεδα χειροτερεύει αντί να βελτιώνεται;

Ζούμε σε μία περιοχή που παράγεται τεράστιος πλούτος, που το κράτος εισπράττει τόσους φόρους, οπότε θεωρούμε δικαίωμά μας να μας παρέχει το κράτος σύγχρονες δωρεάν υποδομές σε υγεία-παιδεία, σύγχρονα έργα αντιπλυμμηρικής και αντιπυρικής προστασίας της ζωής και της περιουσίας μας.

Το προηγούμενο διάστημα χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή στη Ν. Ρόδο στο δρόμο για το Κ.Υ. Αρχαγγέλου καθώς το Π.Ι. Γενναδίου ήταν κλειστό, επίσης κινδύνεψαν πολλοί άλλοι που σώθηκαν από τύχη. Οι κάτοικοι της Ν. Ρόδου πραγματοποιήσαμε δύο μαζικές κινητοποιήσεις ζητώντας από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα διαχρονικά και δίκαια αιτήματά μας. Η κυβέρνηση αντί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας επιλέγει να μας κοροϊδεύει με δήθεν «λύση». Δεν καταδέχεται καν να απαντήσει επίσημα και δημόσια τι θέση παίρνει πάνω στα διαχρονικά αιτήματα των κατοίκων της Ν. Ρόδου που είναι:

• Άμεση πρόσληψη μόνιμων ειδικευμένων ιατρών, νοσηλευτών, διασωστών ΕΚΑΒ, αρκετών για να λειτουργεί το ιατρείο του Γενναδίου 24 ώρες, 365 μέρες με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι αγροτικοί γιατροί να είναι βοηθητικοί.
• Αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Γενναδίου σε Κέντρο Υγείας, πλήρως εξοπλισμένου και με μόνιμο προσωπικό.

Στην πρόσφατη πλημμύρα ακόμα μια φορά χάθηκε άδικα μια ανθρώπινη ζωή και καταστράφηκαν περιουσίες. Το νησί μας κόπηκε στα δύο, αν δεν παρθούν εδώ και τώρα μέτρα ώστε να κατασκευαστεί νέα γέφυρα στο Χαράκι τη σεζόν θα υποφέρουμε.

Για όλους του παραπάνω λόγους καλούμε όλους τους κατοίκους της Νότιας Ρόδου, σε συνέλευση κατοίκων το Σάββατο 14/12 στις 17:30 στο Δημαρχείο Γενναδίου με θέματα:
1. Αποτίμηση των κινητοποιήσεων για την υγεία, νέες δράσεις.
2. Συζήτηση για την πρόσφατη πλημμύρα, αιτήματα για άμεση αποκατάσταση κατεστραμμένων υποδομών και άμεση αποζημίωση των πληγέντων. Μέτρα αντιπλυμηρικής προστασίας στα χωριά μας.

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια

Αποφασισμένο το Λιμενικό Ταμείο να καθαρίσει την είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς από τα παρατημένα σκάφη!