Η 14η αγωνιστική μπορεί να γίνει σημαντική μόνο εάν…

Η 14η αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας που θα διεξαχθεί από αύριο μέχρι και την προσεχή Δευτέρα, μπορεί να αποβεί πολύ σημαντική και ενδεχομένως και «σημαδιακή», μόνο αν «βγει» ένα και μοναδικό σενάριο. Να κερδίσει ο ΑΟ Πυλίου στο γήπεδο Αφάντου τον ΑΕΡΑ και να χάσει ο Ηρακλής στα Μαριτσά από τον Φοίβο. Αν γίνει αυτό, τότε οι Κώοι θα «φύγουν» με τέσσερις βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας που θα τους δώσει και μια σημαντική τόνωση της ψυχολογίας ενόψει της συνέχειας.

Οτιδήποτε άλλο συμβεί στα συγκεκριμένα παιχνίδια δεν πρόκειται να προσδώσει κάτι διαφορετικό σε αυτό που γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Ότι δηλαδή μέχρι στιγμής παρακολουθούμε ένα πρωτάθλημα που είναι αμφίρροπο και ό,τι η αίσθηση που μας δημιουργείται είναι το ότι οι δυο βασικοί υποψήφιοι για τον τίτλο (ΑΟ Πυλίου και Ηρακλής Μαριτσών), μάλλον θα χάσουν πολλούς ακόμα βαθμούς μέχρι και το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Τα δυο αυτά παιχνίδια που θα γίνουν την Κυριακή, είναι σίγουρα από τα πιο σημαντικά της αγωνιστικής σε ό,τι έχει να κάνει με την «υπόθεση τίτλος». Από εκεί και πέρα όμως, υπάρχουν και άλλες αναμετρήσεις που έχουν και αυτές το δικό τους ξεχωριστό χρώμα. Για παράδειγμα,  το Κωακό ντέρμπι ανάμεσα στη Δόξα Καρδάμαινας και την ΑΕ Κω είναι ένα παιχνίδι πάρα πολύ σημαντικό στη «μάχη» της παραμονής. Αν υπάρξει νικητής θα έχει προσθέσει στο ενεργητικό του ένα σημαντικό «τρίποντο».

Το Αστέρας Παστίδας – Διγενής είναι επίσης κατά τα φαινόμενα ένα πολύ ωραίο παιχνίδι όπου η λογική λέει πως έχει φαβορί (τον Αστέρα), όμως κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τον Διγενή που μετά την αλλαγή του προπονητή κάνει μια μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία. Αλλά και το ΑΕ Κατταβιάς – Ποσειδώνας Καρπάθου είναι ένα δυνατό ζευγάρι  και έχει αγωνία περισσότερο για τους γηπεδούχους οι οποίοι αν δεν κερδίσουν θα πιστοποιήσουν το ότι …έχουν πρόβλημα και θα βρίσκονται σε περιπέτειες.

Ελπίζουμε να δούμε καλά παιχνίδια χωρίς βία και εντάσεις τα οποία θα τα ευχαριστηθεί και ο φίλαθλος κόσμος που θα πάει για μια ακόμα φορά στα γήπεδα για να τα παρακολουθήσει. Καλημέρα σας…
Δραγάτης Δημήτρης