Ένα μικρό απορριμματοφόρο ζητά το τοπικό συμβούλιο Κοσκινού

Η αποκομιδή των απορριμμάτων μέσα στον παραδοσιακό οικισμό Κοσκινού, ήταν το θέμα που συζητήθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας, προκειμένου να τεθούν προτάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο Πρόεδρος της κοινότητας Τάσος Ψυλλάκης επεσήμανε κατά τη συνεδρίαση ότι ο παραδοσιακός οικισμός Κοσκινού αποτελεί πλέον τουριστικό προορισμό και μάλιστα ποιοτικό, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες μέσω της πλατφόρμας Airbnb, ενώ και τα τελευταία εγκαταλελειμμένα σπίτια έχουν πουληθεί, έχουν αξιοποιηθεί και ενοικιάζονται αλλά παρόλα αυτά το σημαντικότερο πρόβλημα του οικισμού, είναι η αποκομιδή των απορριμμάτων.

«Πρέπει λοιπόν να σκεφτούμε την περίπτωση απομάκρυνσης των κάδων που βρίσκονται εντός του παραδοσιακού οικισμού, και συγκεκριμένα στις οδούς: Ιωάννου Μεταξά, Βασιλέως Γεωργίου, Καραϊσκάκη και 25ης Μαρτίου, να βρούμε χώρους για την τοποθέτησή τους, οι οποίοι να είναι εκτός παραδοσιακού οικισμού και να μην υπάρχουν δίπλα οικίες. 

Σε προηγούμενη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου ζητήσαμε ή την παραχώρηση ή την αγορά μικρού απορριμματοφόρου για να γίνεται καλύτερα η αποκομιδή των απορριμμάτων εντός του παραδοσιακού οικισμού και περιμένουμε απάντηση τις επόμενες μέρες.

Με λίγα λόγια, πρέπει να δούμε τι πρόταση πρέπει να καταθέσουμε για την αποκομιδή των απορριμμάτων πριν την απομάκρυνση των κάδων μέσα από τον παραδοσιακό οικισμό, γιατί το πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουμε και θα είναι σοβαρό» είπε ο πρόεδρος.

Το λόγο έλαβαν αρκετά μέλη του συμβουλίου  που τοποθετήθηκαν στο θέμα με τον πρόεδρο να επισημαίνει ότι πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια για την παραχώρηση ή αγορά μικρού απορριμματοφόρου και να τοποθετηθούν μικροί κάδοι στις εισόδους του παραδοσιακού οικισμού. 

Τελικά αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητηθεί από την υπηρεσία καθαριότητας ένα μικρό απορριμματοφόρο και να τοποθετηθούν μικροί κάδοι στις εισόδους του οικισμού (όπου είναι δυνατόν), έτσι ώστε να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων στους μεγάλους.