Επιστολή-πρόσκληση στα σχολεία για μαθητικές εκδρομές στο νησί μας

Επιστολή-πρόσκληση στα σχολεία για μαθητικές εκδρομές στο νησί μας

Επιστολή-πρόσκληση στα σχολεία για μαθητικές εκδρομές στο νησί μας

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2656 ΦΟΡΕΣ

Στάλθηκε από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Κ. Ταρασλιά

Μεγάλο βάρος στην προώθηση του μαθητικού τουρισμού που τα τελευταία χρόνια θεωρείται χαμένη υπόθεση για τη Ρόδο, δίνει η δημοτική αρχή, και μάλιστα της προσπάθειας ηγείται ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων Κώστα Ταρασλιά.

Όπως δήλωσε προ ημερών ο ίδιος στάλθηκε ήδη στα σχολεία επιστολή με την οποία παρουσιάζονται όλα όσα μπορούν να δουν οι μαθητές κατά την εκδρομή τους στο νησί μας, τόσο από πλευράς πολιτιστικών μνημείων όσο και άλλων αξιοθέατων, σε συνδυασμό με τις ποικίλες προτάσεις που υπάρχουν για διασκέδαση και ψυχαγωγία. Η επιστολή στάλθηκε στο τέλος Νοεμβρίου και απευθύνεται σε διευθυντές και δεκαπενταμελή μαθητικά συμβούλια των γυμνασίων και λυκείων της χώρας και μάλιστα συνοδεύεται από το ανάλογο διαφημιστικό έντυπο της Ρόδου.

«Ήδη εμείς έχουμε στείλει επιστολή στα σχολεία συνοδευόμενη από ένα τουριστικό φυλλάδιο. Δίνουμε μεγάλη έμφαση ώστε να παρουσιαστεί η Ρόδος ως ένα πολιτιστικός προορισμός σύμφωνα με τη νομοθεσία από το υπουργείο Παιδείας καθώς οι εκδρομές είναι πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, οπότε αυτό που δηλώσαμε εμείς στην επιστολή και με συνομιλία με δύο μεγάλα πρακτορεία της Θεσσαλονίκης είναι να προωθήσουμε αυτό το κομμάτι ώστε να είναι σύννομο με τη νομοθεσία» είπε ο κ. Ταρασλιάς και πρόσθεσε:

«Δώσαμε έμφαση στα μουσεία και τους χώρους που λειτουργούν το χειμώνα, δηλαδή το Ενυδρείο, την Πινακοθήκη και τα μουσεία της Παλιάς Πόλης και υπογραμμίσαμε ότι ο περίπατος στη Μεσαιωνική Πόλη είναι εξαιρετικός αλλά ακόμα και η Λίνδος και η Φιλέρημος είναι θαυμάσιες περιοχές και την περίοδο του χειμώνα».
Πάντως εξετάζεται, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης, να υπάρξει αν αυτό είναι εφικτό, κάποιου είδους έκπτωση είτε κατά τη μετακίνηση είτε κατά τη διαμονή των μαθητών στο νησί μας.

«Το μεγάλο ζήτημα που αφορά τις μαθητικές εκδρομές και το οποίο αποτελεί θέμα συζήτησης με τα στελέχη της διεύθυνσης Τουρισμού είναι να μπορέσουμε να δώσουμε ένα μικρό μπόνους είτε αυτό σημαίνει καλύτερα εισιτήρια για τις εκδρομές των σχολείων είτε ιδιαίτερες τιμές σε καταστήματα και ξενοδοχεία. Είναι ένα θέμα που δεν το έχουμε διαπραγματευτεί ακόμα με τους εμπλεκόμενους. Έχουμε κάνει μόνο αυτή την κίνηση και προσδοκούμε να την εμπλουτίσουμε περισσότερο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κώστας Ταρασλιάς
Ο κ. Κώστας Ταρασλιάς

Η επιστολή που έστειλε ο αντιδήμαρχος, Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων Κώστας Ταρασλιάς και με την οποία προσκαλεί τους μαθητές να έρθουν στη Ρόδο αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι, Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε ως δημοτική αρχή ότι η Ρόδος, το νησί του Αιγαίου που έχει συνδέσει, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο, το όνομά του με τον τουρισμό, είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί, όπως κάθε χρόνο τα τελευταία 30 τουλάχιστον χρόνια, έτσι και φέτος, χιλιάδες μαθητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, η Ρόδος είναι ένας από τους πρώτους - σε πανευρωπαϊκό, αν όχι σε παγκόσμιο, επίπεδο - τουριστικούς προορισμούς.
Είναι ένα νησί με ιστορία 4000 χρόνων, που αποτελεί σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών. Ο επισκέπτης του νησιού, όπου και να περπατήσει θα βρεθεί ανάμεσα σε μνημεία που αποτυπώνουν τη μακραίωνη ιστορία του.

Η Ρόδος συνδυάζει, όπως θα διαπιστώσετε και όσοι από εσάς έρχεστε για πρώτη φορά στο νησί μας, το απαράμιλλο φυσικό κάλλος με την ιστορία και τον πολιτισμό χιλιετιών.

Από τη Μεσαιωνική Πόλη, μία από τις ωραιότερες πόλεις της Μεσογείου, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου (Καστέλλο), ένα μεγαλειώδες μνημείο της εποχής των Ιωαννιτών Ιπποτών και το Αρχαιολογικό Μουσείο μέχρι την Ακρόπολη της Λίνδου, την αρχαία Κάμειρο και τα κάστρα του Αρχαγγέλου, του Μονολίθου και της Κρητηνίας, κάθε γωνιά της Ρόδου είναι ένας περίπατος στους διάφορους πολιτισμούς που κατοίκησαν στο νησί.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το διάσημο Ξενοδοχείο των Ρόδων, το Ενυδρείο, να περιηγηθείτε στη Δημοτική Πινακοθήκη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πινακοθήκη της Ελλάδας μετά από αυτή της Αθήνας και στην Πινακοθήκη Νεοελληνικής Τέχνης - Νεστορίδειο Μέλαθρο στις Εκατό Χουρμαδιές.
Ανακαλύψτε επίσης την άλλη Ρόδο με τα τοπία εξαιρετικού φυσικού κάλλους, όπως η γνωστή σε όλο τον κόσμο Κοιλάδα των Πεταλούδων, οι Επτά Πηγές, τα δάση του Προφήτη Ηλία, το Πρασονήσι, τη Φιλέρημο.

Οι φυσικές ομορφιές του νησιού, το θαλάσσιο περιβάλλον του, οι ιδεώδεις καιρικές συνθήκες, ο πολιτισμός, οι πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με θεατρικά δρώμενα, μουσικά σχήματα και εικαστικές εκθέσεις, η τοπική γαστρονομία, καθώς και οι άρτιες τουριστικές υποδομές, καθιστούν τη Ρόδο ως έναν από τους πιο δημοφιλείς και φιλικούς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Ευχόμαστε να ανακαλύψετε και εσείς κάθε γωνιά που έχει να προσφέρει στους επισκέπτες του ο ευλογημένος αυτός τόπος και να γίνετε και εσείς, όπως χιλιάδες άλλοι πριν από εσάς, οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ρόδου.

Για περισσότερες πληροφορίες, πέραν και του ενημερωτικού υλικού που σας αποστέλλουμε, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου, στα τηλέφωνα: 22410 35240 και 22410 35945 ή στο email: tourism@rhodes.gr».

Διαβάστε ακόμη

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου