Αυξήσεις 6-7% ζητούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Αυξήσεις της τάξεως του 6 με 7% στις αποδοχές των εργαζομένων στα ξενοδοχεία σε βάθος διετίας θα ζητήσει από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) η διοίκηση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό  στο πλαίσιο του διαλόγου για την υπογραφή της  κλαδικής σύμβασης εργασίας.

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων,  μιλώντας  στον “Sky Ρόδου” ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) κ. Γιώργος Χότζογλου.

Η πρώτη συνάντηση με τη διοίκηση της ΠΟΞ για την  κλαδική σύμβαση εργασίας θα γίνει σε λίγες ημέρες όπως τόνισε ο κ. Χότζογλου.

«Ο νόμος δίνει παράταση τριών  μηνών στην κλαδική σύμβαση που είναι σε ισχύ.  Αν δεν ανανεωθεί η σύμβαση από τον Απρίλιο όμως παραμένει μόνο ο βασικός μισθός και τα τέσσερα επιδόματα που προβλέπονται από την Εθνική Σύμβαση Εργασίας. Δεν θα αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο», είπε ο κ. Χότζογλου. Ο κ. Χότζογλου  αναφέρθηκε στο ζήτημα που είχε δημιουργηθεί με απασχόληση των εργαζομένων για επτά ημέρες κάτι για το οποίο η ΠΟΕΕΤ είναι αντίθετη. Σε ερώτηση για τα αιτήματα του κλάδου  για τη νέα κλαδική σύμβαση ο κ. Χότζογλου τόνισε:

«Στο πλαίσιο της εργατικής νομοθεσίας ζητάμε  πραγματικές αυξήσεις  της τάξεως του 6 με 7%  σε βάθος διετίας», είπε ο κ. Χότζογλου και πρόσθεσε ότι θα  πρέπει να διατηρηθούν  και όλα τα επιδόματα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΕΤ τόνισε πως θα πρέπει επίσης να έχουν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και εκείνοι που προσλαμβάνονται μέσω ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας.

«Τα στοιχεία μας δείχνουν ως οι εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται μέσω  ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπολοίπους», τόνισε.

Η διοίκηση της ΠΟΕΕΤ έχει δώσει εντολή στα τοπικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα και στη Ρόδο να μην προχωρήσουν στην υπογραφή των τοπικών συμβάσεων αν δεν υπογραφεί πρώτα η  κλαδική.