Ο αγωνιστικός απολογισμός του Υγρού Στίβου Ρόδου

Τον αγωνιστικό απολογισμό τους για το 2019 παρουσίασε μέσα από ανακοίνωσή του ο Υγρός Στίβος Ρόδου, καθώς είχε συμμετοχή σε αρκετές διοργανώσεις σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση: 
«Γεμάτη επιτυχίες ήταν η αγωνιστική σαιζόν που πέρασε, με τον Υγρό Στίβο Ρόδου να επιστρέφει στα σαλόνια του πόλο στις Γυναίκες και στους  Άνδρες, μια χρονιά που έφερε και πάλι υψηλές θέσεις στην Κολύμβηση και καλά πλασαρίσματα στο Τρίαθλο, με την ομάδα να υποστηρίζει  το αγωνιστικό της πρόγραμμα και να πορεύεται  έχοντας γνώμονα την προσπάθεια  για διακρίσεις των αθλητών μας.   

Στο  πόλο η επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση και των δύο Ομάδων του Υγρού Στίβου Ρόδου, Ανδρικής και Γυναικείας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και η άκρα επιτυχημένη συμμετοχή  στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία της Ανδρικής και στη Β΄ Εθνική Κατηγορία της Γυναικείας ομάδας για το 2019, είναι γεγονός που χαιρέτησε με ανακούφιση και συγχαρητήρια ο χώρος της πισίνας και η ΚΟΕ, γιατί ο Υγρός Στίβος Ρόδου για χρόνια οριοθέτησε και έκτισε τη δική του θέση στην ιστορία του Ελληνικού Πόλο και η απουσία του είχε αφήσει κενό που τώρα έρχεται να διεκδικήσει και πάλι η ιστορική μας ομάδα.

Μπορεί αγωνιστικά οι ήττες που αποκόμισαν και οι δύο Ομάδες, Γυναικεία και Ανδρική, από Περιστέρι, Ηλυσιακό, Αρίωνα Γλυφάδας και Ηλούπολη  και Τρίτωνα Αμαρουσίου, Πετρούπολη και Αργυρούπολη αντίστοιχα, να φαίνονται φτωχή συγκομιδή, αλλά και οι δύο Ομάδες στηρίχτηκαν σε νέα πρόσωπα ηλικίας από 10 ετών και πάνω και κατέδειξαν πολύ καλά στοιχεία και σχολιάσθηκαν θετικότατα από τους αντιπάλους και τους γνώστες του αθλήματος, στο οποίο η χώρα μας πρωτοστατεί σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Η Ανδρική Ομάδα στηρίχθηκε στους Μαυράκη Κυριάκο, Βεϊσάκη Στέλιο, Χούλλη Αγησίλαο, Σαρή Γιώργο, Σαχίνη Δημήτρη, Καμπέρη Σταύρο, Διακοσταματίου Μιχάλη, Κασσιώτη Φίλιππο, Οικονόμου Παναγιώτη και Παναγιώτου Σάββα.

Η Γυναικεία Ομάδα πλαισιώθηκε από τις Καμπέρη Άννα, Τσουρδιού Λάντοβα, Συμιξή Πόλυ, Χριστοδούλου Νίκη, Καμπέρη Ντέπη, Γρηγορίου Σταματία, Ιουλίου Γκάμπι, Καραβόλια Ροδούλα, Βενιζέλου Jewls, Μηναΐδη Ευδοκία, Βασιλάκη Μιχαέλα και Τσουρδιού Τσαμπίκα.  

Στο Τρίαθλο ο Σταύρος Καμπέρης είχε  ενδιαφέρουσες συμμετοχές και κατατάξεις στα Ομαδικά στον τοπικό χώρο, ενώ στις εσωτερικές διοργανώσεις του Υγρού Στίβου Ρόδου και το RODOS CUP 2019 πολλά παιδιά διέπρεψαν με τις επιδόσεις τους.

Στο Κολύμπι που και φέτος ήταν το «βαρύ χαρτί» των αγωνιστικών εκδηλώσεων του Υγρού Στίβου Ρόδου,  η αγωνιστική περίοδος άρχισε τον Ιανουάριο με τη συμμετοχή των  Στέλιου Βεϊσάκη, Σιμέλας Κακούλη και Κυριάκου Μαυράκη στην Ημερίδα της ΚΟΕ στο Ηράκλειο  με απόλυτη επιτυχία πανηγυρικής πρόκρισης και των τριών κολυμβητών στα Πρωταθλήματα  Χειμώνα και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το καλοκαίρι.
Το  Φεβρουάριο στη Χειμερινό Πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ,  η Σιμέλα Κακούλη είχε μια καλή παρουσία με σταθερούς χρόνους .

Στους αγώνες αυτούς που σημαδεύτηκαν με πρωτόγνωρα τεχνικά προβλήματα αλλά και την άμεση παρέμβαση της ΚΟΕ, που τους μετακίνησε τους στη Νίκαια, ο Στέλιος Βεϊσάκης έλαμψε με τεράστιο 200άρι στα Ύπτια και χάνοντας στο νήμα το μετάλλιο, κατέγραψε μια βελτίωση 7 δευτερολέπτων και τέταρτη θέση, ενώ και στα 100 μ. ύπτιο κατέβασε τον χρόνο του.

Τον Μάρτιο  η Κατερίνα Σαρρή στους Χειμερινούς Αγώνες στα Χανιά, είχε μια πολύ καλή παρουσία, βελτιώνοντας τις επιδόσεις της και  στα τρία αγωνίσματά της 50, 100 και 200 Ύπτια, με έκτη θέση το καλύτερο πλασάρισμά της.

Το Μάιο η Ροδούλα Καραβόλια στο GRAND PRIX του Βόλου διέλυσε τις προηγούμενες επιδόσεις της και με μια ένατη θέση στα 800 μ. Ελεύθερο κατέγραψε την τεράστια της βελτίωση όπως και στα 200 μ. Πεταλούδα, θέτοντας σοβαρές προσδοκίες για διακρίσεις στο μέλλον.

Τον Ιούνιο μια αντιπροσωπευτική ομάδα του Υγρού Στίβου Ρόδου στο Κολυμβητικό μίτινγκ με τη ρωσική ACADEMICA που φιλοξενήθηκε για τρεις βδομάδες στο Μπλε Παλατάκι του APOLLO BEACH απέσπασε 18 μετάλλια και έκανε μια τοπική επίδειξη των μελλοντικών πρωταθλητών μας.  

Τον Ιούλιο ο Κυριάκος Μαυράκης συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων στα Ιλίσια , στα 1500 μ. Ελεύθερο και έδειξε τεράστια  βελτίωση που καταγράφηκαν στα 400 και στα 800 στα περάσματά του με θεαματικές βελτιώσεις και με βελτίωση και πάλι της συνολικής του επίδοσης στα 1500 τερμάτισε 10ος , που είναι πού καλή, γιατί ο αθλητής του Υγρού Στίβου Ρόδου ήταν μικρός στη διπλή κατηγορία των Εφήβων.

Τον Ιούλιο επίσης, έγινε στο Βόλο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων  Α΄ όπου ο Στέλιος Βεϊσάκης στα 100 μ. Ύπτιο βελτιώνει την επίδοσή του αλλά δεν προκρίνεται στους Τελικούς, τερματίζοντας 20ος, στα 200 μ. Ύπτια για λίγο χάνει την πρόκριση στον Τελικό, αλλά το απόγευμα στον Μικρό Τελικό κάνει μια κούρσα από τα παλιά , παρά την απογοήτευσή του, και κατεβάζει  για τρίτη φορά την επίδοσή του μέσα στη χρονιά και τερμάτισε 10ος, καθόλου ευχαριστημένος και πεινασμένος για πολύ μεγαλύτερες διακρίσεις.  

Τον Σεπτέμβρη, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκαν οι θεσμοθετημένες διοργανώσεις του Υγρού Στίβου Ρόδου, με τις οποίες γίνεται  η ένωση  Θερινού και Χειμερινού κύκλου με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία. Το τρίαθλο RODOS CUP 2019 είχε πολλούς  μικρούς και μεγάλους νέους πρωτοεμφανιζόμενους Νικητές, ενώ  στην Ολυμπιακή απόσταση την παράσταση έκλεψαν η Ροδούλα Καραβόλια και ο Στέλιος Βεϊσάκης, και στον 29ο Θαλάσσιο Μαραθώνιο οι Κυριάκος Μαυράκης και Ροδούλα Καραβόλια κέρδισαν τις κατηγορίες τους και την Ολυμπιακή απόσταση.

Για πρώτη φορά στους αγώνες αυτούς έγινε και το BEACH WATER POLO 2019 με τεράστια επιτυχία, με την Ανδρική και τη Γυναικεία Ομάδα που εκπροσώπησαν την Ομάδα στα Πρωταθλήματα Γ’ και Β΄ Εθνικής Κατηγορίας να έχουν ένα φιλικό αγώνα επίδειξης που καταχειροκροτήθηκε από τους πολυάριθμους θεατές. 

Όλοι στον Υγρό Στίβο Ρόδου αισιοδοξούν για τη νέα χρονιά και όντας  υπερήφανοι για τις επιτυχίες της σαιζόν του 2019 ήδη προετοιμάζονται καθημερινά και υπερεντατικά για τις προκλήσεις του 2020.

Γι’ αυτό και φέτος για να τιμηθούν οι πρωταγωνιστές της αγωνιστικής χρονιάς του 2019 και ήταν πολλοί. Καλούνται όλοι μικροί και μεγάλοι να παραστούν για να τιμήσουν και να τιμηθούν στις 12.15 το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Ιανουαρίου του 2020 στην Πισίνα μας για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας και οι τυχεροί των φλουριών θα κερδίσουν ευχές και πλούσια,  όπως πάντα, δώρα».