Επίθεση του Ι. Παππά  στο ΜέΡΑ25 για τους μειωμένους  συντελεστές ΦΠΑ

Να διορθώσει το λάθος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά κάλεσε την κυβέρνηση ο βουλευτής Δωδεκανήσων της ΝΔ, Ιωάννης Παππάς.

Ο κ. Παππάς εξαπέλυσε επίθεση ειδικά στον Γιάνη Βαρουφάκη λέγοντας "παραλάβατε από τον Αντώνη Σαμαρά μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ κατά 30% και αυτοί καταργήθηκαν το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κι εσείς του ΜέΡΑ25 που καταθέτετε και τροπολογία για να μειωθούν σήμερα οι συντελεστές, αφήστε τα καουμποϊλίκια που πλήρωσε ακριβά ο ελληνικός λαός και οι κάτοικοι των νησιών όταν ο σημερινός αρχηγός σας παρέδωσε αμαχητί τον ΦΠΑ στα νησιά".

Ο βουλευτής των Δωδεκανήσων ευχαρίστησε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής προσωπικά τον πρώην Πρωθυπουργό και τους εκπροσώπους των ξενοδόχων της Ρόδου και της Κω, γιατί έδωσαν αγώνα για να σωθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά. "Ήρθε όμως η ώρα να ανοίξουμε την κουβέντα για διόρθωση του λάθους που έκαναν άλλοι, αλλά εμείς πρέπει να διορθώσουμε" είπε ο βουλευτής Δωδεκανήσων υπογραμμίζοντας ότι το Νότιο Αιγαίο είναι δεύτερο σε ακαθάριστη προστιθέμενη αξία μετά την Αττική στο σύνολο της χώρας. "Οι αφίξεις μας σπάνε κάθε χρόνο ρεκόρ, παρ’ ότι οι επιχειρηματίες μας έχουν να ανταγωνιστούν την Τουρκία με την υποβάθμιση της τουρκικής λίρας, και τους σχεδόν μηδενικούς μισθούς.

"Για όσα προσφέρουν σε γεωπολιτικό επίπεδο"
Την ίδια στιγμή ο κ. Παππάς σημείωσε τα προβλήματα σε υποδομές της εκλογικής του περιφέρειας λέγοντας ότι "χρειάζονται σχολεία, νοσοκομεία, γέφυρες, δρόμοι. Στη Ρόδο το νησί έχει κοπεί στα δύο γιατί κατέρρευσε μια από τις μεγαλύτερες γέφυρες. Να δώσουμε κίνητρα για το προσωπικό σε σχολεία, νοσοκομεία και υπηρεσίες. Να διορθώσουμε τα λάθη που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο εξάμηνο.

Ένα παιδί που πάει σχολείο στην Αστυπάλαια γνώρισε την Πέμπτη και την Παρασκευή τον δάσκαλό του και αυτός αποχώρησε τη Δευτέρα γιατί δεν του άρεσε. Αυτά κάνατε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, κόβοντας τα διπλά μόρια. Αυτό το παιδί πώς αισθάνεται; Έχουμε ευθύνη γιατί αυτό το παιδί θα μας κοιτάξει αύριο στα μάτια. Για όσα προσφέρουν σε γεωπολιτικό επίπεδο, πρέπει να φτάσει η κανονικότητα στα Δωδεκάνησα".