Το συνέδριο της περιφερειακής εφορείας Προσκόπων Δωδεκανήσου

Την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε το ετήσιο συνέδριο της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Δωδεκανήσου στο ξενοδοχείο Semiramis στην πόλη της Ρόδου.

Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χρήστος Ευστρατίου, υπεύθυνος για την πολιτική προστασία, το περιβάλλον και τον εθελοντισμό και ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού, τουρισμού και διεθνών σχέσεων κ.  Κωνσταντίνος Ταρασλιάς, οι οποίοι ανέπτυξαν θέματα περί εθελοντισμού και δήλωσαν  πως θα στηρίξουν έμπρακτα το εθελοντικό κίνημα με στόχο να μεγαλώσει το δίχτυ κοινωνικής προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και την κοινωνία.

Στο συνέδριο έγινε αξιολόγηση της προηγούμενης προσκοπικής περιόδου και προγραμματισμός της νέας.

Αναπτύχθηκαν προβληματισμοί και δόθηκαν λύσεις σε θέματα που ταλανίζουν τους νέους της Προσκοπικής  κίνησης στα Δωδεκάνησα.  

Το 2020 συμπληρώνονται 110 χρόνια από τότε που ο Προσκοπισμός εδραιώθηκε στη χώρα μας ως νέα εξωσχολική μέθοδος αγωγής των νέων. Ο Προσκοπισμός είναι μια παγκόσμια κίνηση για νέους, με ρίζες στις αρχαίες ελληνικές παιδαγωγικές και φιλοσοφικές απόψεις, με σύγχρονο οικολογικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Η προσφορά στον συνάνθρωπο και στην κοινωνία συνάδει απόλυτα με τη συνεχή ατομική βελτίωσή του.