Ποδηλάτες υψηλού επιπέδου στη Ρόδο

Γι’ άλλη μια φορά η Ρόδος θα αποτελέσει πόλο έλξης για όλους τους φίλους της ποδηλασίας σε υψηλό επίπεδο με τη διοργάνωση των διεθνών αγώνων τον Μάρτιο του 2020. Πρόκειται για τη μεγάλη αθλητική συνάντηση του Ροδήλιου και της Sports Tours Hellas με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου αλλά και του Επιμελητηρίου. Το «Rhodes Tour 2020» έχει προγραμματιστεί από την 1η έως και τις 8 Μαρτίου και θα συμμετάσχουν συνολικά είκοσι πέντε ομάδες από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ωκεανία.

Η μία απ’ αυτές είναι επιπέδου Pro Tour, οι δεκατρείς επαγγελματικές, τρεις Εθνικές ομάδες και οκτώ σύλλογοι. Στη διοργάνωση της Ρόδου οι συμμετέχοντες προέρχονται από Ελλάδα, Κύπρο, Νορβηγία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Καναδά, Αυστραλία, ΗΠΑ, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, Λευκορωσία, Ρωσία, Τσεχία, Ιρλανδία και Σλοβακία.
Συνολικά θα συμμετάσχουν 175 ποδηλάτες, ο μέγιστος αριθμός για το επίπεδο αυτής της διοργάνωσης, που θα μείνουν στη Ρόδο από δέκα έως δεκατέσσερις ημέρες, συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή γενικότερα του νησιού μας.

Όσον αφορά τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων, την 1η Μαρτίου θα γίνει το Γκραν Πρι, από 6 έως 8 Μαρτίου τα τρία ΕΤΑΠ του Γύρου Ρόδου, ενώ στις 4 του συγκεκριμένου μήνα έχει μπει στο πρόγραμμα το σιρκουί του Ροδήλιου στο «Ζέφυρος»,  όπως και στην προηγούμενη διοργάνωση, προκειμένου να συμμετάσχουν ποδηλάτες από τους συλλόγους της Ρόδου μαζί μ’ αυτούς από τις κορυφαίες ομάδες που θα βρίσκονται στο νησί μας.