Σε σωστή κατεύθυνση μπαίνουν οι αγώνες δρόμου

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης άρτιων αγώνων εκτός σταδίου μπαίνουν πια σύλλογοι από τη Ρόδο, ακολουθώντας όπως πρέπει το «κύμα» του δρομικού κινήματος με όλο και περισσότερους φίλους εδώ και δέκα χρόνια περίπου. Αυτό το διάστημα γίνονται οι απαραίτητες διεργασίες για την πραγματοποίηση αγώνων δρόμου εκτός πόλης της Ρόδου και η συνεργασία με την ΕΑΣ Δωδεκανήσου, η οποία θα κρίνει αν πληρούν τις προδιαγραφές, θα είναι αυτή που θα τους εντάξει πια στο καλεντάρι του 2020. Οι νέοι αγώνες σε σχέση με την περσινή περίοδο είναι κατ’ αρχάς το Christmas Run στα Κοσκινού την ερχόμενη Κυριακή με αφετηρία και τερματισμό στην πλατεία του χωριού. 

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί έχοντας διοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών «Η Καλλιθέα», τον Σύλλογο Γυναικών Κοσκινού, τον σύλλογο Τριάθλου «Απόλλων Ρόδου» και τη Νίκη Ρόδου.

Ο αγώνας θα γίνει περιμετρικά του χωριού στην απόσταση των 10χλμ., ενώ θα υπάρχει η εναλλακτική για 5χλμ. περπάτημα και ειδική διαδρομή 1000μ. για τους μικρούς φίλους του δρομικού κινήματος. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10.30 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή επικοινωνώντας με τον Τσαμπίκο Παπαδημητρίου στο 6944945055.

Εκτός από τον παραπάνω αγώνα, τον ερχόμενο Μάρτιο ο Αρχάγγελος μπαίνει δυναμικά στο δρομικό κίνημα με τη δική του διοργάνωση μέσα στο χωριό, πιθανότατα την Κυριακή, 22 Μαρτίου. Ήδη ξεκίνησαν οι διεργασίες για την απαραίτητη στήριξη από την τοπική αυτοδιοίκηση, τους τοπικούς συλλόγους Αρχαγγέλου, αλλά και την ΕΑΣ Δωδεκανήσου. 

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι στην πλατεία του χωριού όπου βρίσκονται τα σχολεία, με τους δρομείς να έχουν κατεύθυνση κατ’ αρχάς προς τη Ρόδου-Λίνδου έως τον κόμβο στη διασταύρωση προς Αίθωνα. Από εκεί θα επιστρέφουν ξανά μέσα στο χωριό και θα στρίβουν αφού φτάσουν στην πλατεία, στο δρόμο προς Στεγνά, για να κάνουν εκεί νέα αναστροφή στον κόμβο πριν τη μεγάλη κατηφόρα, φτάνοντας ξανά στην πλατεία.

Η διαδρομή αυτή είναι 5χλμ. και οι συμμετέχοντες θα την κάνουν δυο φορές, ώστε να συμπληρωθεί η απόσταση των 10χλμ., όπως θα προβλέπεται από τους διοργανωτές. 

Ήδη η ΕΑΣ έχει εξετάσει όλα τα αιτήματα που έχουν γίνει και το καλεντάρι θ’ ανακοινωθεί προσεχώς με τους αγώνες δρόμου εγκεκριμένους, ώστε οι φίλοι του δρομικού κινήματος να έχουν όσο γίνεται περισσότερες ευκαιρίες για συμμετοχή. 

Το θετικό είναι πια πως όλοι οι διοργανωτές έχουν συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικά είναι αυτά τα εγχειρήματα, γι’ αυτό φροντίζουν να ενημερώνεται η τοπική αυτοδιοίκηση, το ΕΚΑΒ και αφού εκδοθεί η προκήρυξη, να έχουν προβλεφθεί τα πάντα για την ασφάλεια των δρομέων, που είναι το σημαντικότερο.