Διευκρινίσεις του δημάρχου Καρπάθου  σχετικά με τη δήλωση του υφυπουργού Τουρισμού

Διευκρινίσεις αναφορικά με το ραντεβού που ζήτησε για να δει τον υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα στην Αθήνα, έδωσε ο δήμαρχος Καρπάθου Γιάννης Νισύριος, μετά τα όσα ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κ. Κόνσολας για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο δήμαρχος επισημαίνει ότι δε χωράνε επουσιώδεις διαφωνίες πάνω στα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το νησί και απευθύνει κάλεσμα ώστε να δείξει ο καθένας έμπρακτα τη συμβολή του για την ανάπτυξη της Καρπάθου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του δημάρχου έχει ως εξής:

“Σε πρόσφατο δελτίο Τύπου του δήμου, έγινε μια αποτίμηση του ταξιδιού μου στην Αθήνα, των επαφών μου με υπουργούς και εκπροσώπους φορέων για την προώθηση λύσεων στα προβλήματα της Καρπάθου.

Είναι υποχρέωσή μου να ενημερώνονται όλοι οι Καρπάθιοι πού και πώς παρεμβαίνω και σε ποια φάση βρίσκονται τα θέματα που τους απασχολούν. Καθετί που εγράφη, είναι η αλήθεια και μάλιστα με μετριοπάθεια.

Ως δήμαρχος και ως άνθρωπος της σύνεσης και των συνθέσεων, ποτέ δεν με αφορούσαν και δεν θα με αφορούν φθηνές αντιπαραθέσεις ή σκοπιμότητες. Με αφορά όμως να δώσω λύσεις στα προβλήματα του νησιού μας και νέα πνοή στον τόπο μας που τόσο πολύ την έχει ανάγκη.

Γι’ αυτό και δεν κατανοώ το ύφος της δήλωσης του υφυπουργού Μάνου Κόνσολα. Αυτό το ύφος είναι ξένο προς τη φιλοσοφία μου. Δεν αμφισβητώ ότι όλοι αγαπάμε την Κάρπαθο. Έχει δίκιο ο υφυπουργός που γράφει ότι “ουδέποτε υπήρξε προγραμματισμένο ραντεβού μαζί του στο υπουργείο Τουρισμού”. Αυτό ανέφερα και στο δελτίο Τύπου με την αναφορά βέβαια ότι ραντεβού ζήτησα και δεν κλείστηκε. Αυτή είναι η αλήθεια.

Ωστόσο, δεν έχει νόημα όλη αυτή η συζήτηση και η δημιουργία σκιών. Ως Δήμαρχος αντιπαρέρχομαι το γεγονός, θεωρώντας ότι είναι ανεπίτρεπτη πολυτέλεια για την Κάρπαθο, κάθε επουσιώδης διαφωνία. Η ΚΑΡΠΑΘΟΣ έχει ανάγκη από όλες τις δυνάμεις της. Σε αυτή την πανστρατιά. Ο ΚΑΡΠΑΘΙΟΣ ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ. Αναφέρω για παράδειγμα το αίτημα του Δήμου από τις 19 Σεπτεμβρίου 2019 για την ίδρυση Τουριστικής Σχολής. Υπάρχουν και άλλα πολλά. Μπροστά μας είναι τα προβλήματα και τα ανοικτά στοιχήματα και ας δείξουμε ο καθένας έμπρακτα πώς συμβάλλει για ένα δυναμικό μέλλον της Καρπάθου.

Σ’ αυτά ας εστιάσουμε και όχι σε ένα διάλογο δίχως νόημα για το Νησί μας και τους ανθρώπους του.

Ο δήμαρχος Καρπάθου
Ιωάννης Θεμ. Νισύριος.”