Οι πυροσβέστες της Ρόδου γιόρτασαν τους προστάτες τους Παίδες εν Καμίνω

Τους προστάτες της Παίδες εν Καμίνω τίμησε χθες η Πυροσβεστική Υπηρεσία και στη Ρόδο.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο του εορτασμού των Προστατών των Πυροσβεστών «Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω» τελέστηκε χθες το πρωί Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ρόδου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ολύμπου-Καρπάθου κ.κ. Κυρίλλου και εν συνεχεία ακολούθησε μικρή δεξίωση στο ξενοδοχείο Semiramis City Hotel.


Στην εορτή παρευρέθηκε πλήθος πολιτικών, ενστόλων και πολιτών που τίμησαν με την παρουσία τους την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου. Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης που ακολούθησε, τιμήθηκαν από τους εν ενεργεία Πυροσβέστες με επίδοση τιμητικής πλακέτας, ο Πυροσβέστης Άγγελος Φουρτούνας, για την εν γένει συμπεριφορά του, το ήθος και την επαγγελματική του κατάρτιση και από τους συνταξιούχους πυροσβέστες ο Αρχιπυροσβέστης Χονδρόπουλος Αθανάσιος, για την επί εικοσαετία σχεδόν αρωγή του στην επικοινωνία και συνεύρεση όλων των συνταξιούχων Πυροσβεστών της Ρόδου και την εν γένει συμβολή του στη συνεχή επικοινωνία μεταξύ τους, διατηρώντας το κλίμα φιλίας και αγάπης μεταξύ τους.

Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω ήταν τρία εβραιόπουλα, ο Ανανίας, ο Αζαρίας και ο Μισαήλ, που κατάγονταν από βασιλικό γένος και ζούσαν στα Ιεροσόλυμα. Όταν η πόλη τους κυριεύτηκε από τον Βασιλιά των Βαβυλωνίων, Ναβουχοδονόσορα Β΄τον Μέγα (634-562 π.χ.) τα τρία παιδιά σύρθηκαν αιχμάλωτα στη Βαβυλώνα μαζί με τον φίλο τους Δανιήλ, τον μετέπειτα προφήτη. Εκεί ξεχώρισαν για τη φρόνηση και την αρετή τους και ο βασιλιάς τους διόρισε επιστάτες στην Αυλή του.

Όμως, όταν αρνήθηκαν να προσκυνήσουν τη χρυσή εικόνα του, ο Ναβουχοδονόσωρ εξοργίστηκε και διέταξε να τους ρίξουν σ’ ένα ιδιαίτερα πυρακτωμένο καμίνι. Τότε εμφανίστηκε άγγελος Κυρίου και τους προστάτευσε, απλώνοντας πάνω τους τις φτερούγες του και μεταβάλλοντας τη φωτιά σε δροσιά.

Έκπληκτος ο Ναβουδονόσωρ από το θαύμα που συντελέστηκε ενώπιόν του, ομολόγησε ότι ο Θεός των Ιουδαίων είναι μεγάλος και τους χάρισε τη ζωή. Έκτοτε, οι «τρεις παίδες» έζησαν εν ειρήνη.
Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω είναι προστάτες Άγιοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελλάδας και Κύπρου και η μνήμη τους τιμάται με σειρά εκδηλώσεων.