Ντυμένη με το καβάδι υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο μία μικρή Καλυμνιά

Μία όμορφη έκπληξη περίμενε τον Καλυμνιακής καταγωγής Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτα όταν επισκέφτηκε το Σαουθάμπτον και  συνάντησε μια μικρή  από την Κάλυμνο ντυμένη με την παραδοσιακή στολή το καβάδι.

Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε το Σαουθάμπτον, νότια του Λονδίνου, γνωστή πόλη και λιμάνι από την περιπέτεια του «ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ», την ημέρα του Αγίου Νικολάου και χοροστάτησε στον ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλης. Όλα θα μπορούσε να τα φανταστεί ο νέος προκαθήμενος, ίσως όχι ότι θα τον περίμενε εκεί ένα καβάδι!

Η μικρή όμορφη Καλυμνιά Ιωάννα Τάτση, που διαμένει με την οικογένειά της στο Σαουθάμπτον, ντυμένη με την παραδοσιακή στολή του νησιού της, υποδέχθηκε τον Αρxιεπίσκοπο παραδίδοντας του μάλιστα και μία επιστολή που έστειλε ο Μητροπολίτης Καλύμνου κ.κ. Παΐσιος.

Για μία ακόμα φορά αποδείχθηκε ότι η Κάλυμνος είναι παντού, ακόμα και εκεί που δεν το περιμένεις.

Μπορεί η οικονομική κρίση να ανάγκασε νέους επιστήμονες να μεταναστεύουν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό για να εργαστούν, όπως στην περίπτωση της οικογένειας της Ιωάννας, όμως η Κάλυμνος είναι μέσα στην καρδιά τους και τις παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα της πατρίδας τα διατηρούν πάντα.

(Από το kalymnos-news.gr)